-08

Är uppe i Sthlm hos Carin och ska fira nyår. Har tyvärr dragit på mig jordens förkylning så nu sitter jag hemma ensam medan tjejerna är på Zinkens och kollar bandy. Stackars mig. Var ingen bra idé att juldagsfesta utomhus på Lotsen. Eller att bära saker till nya lyan i spöregnet utan jacka. Har iof köpt massa godis, tagit 2 alvedon och ska krypa ner framför en film snart så det är ju nästan lika kul som att kolla på Hammarby vs SAIKJo, precis. Ska försöka kurera mig tills i morgon så jag orkar med att fira nyår. Ska vara m Carin, Emma mfl och käka gott och spela spel. Hade först tänkt dra till Skansen och kolla nyårstalet, men tar det hemma på TVn ist.

Flyttade ju ner mina grejer till Götet i fre. Känns mkt bra.. Lägenheten såg inte alls ut som jag kom ihåg, men med lite fix och trix ska det nog bli bra..

Nähe, om man ska klämma i sig några mandariner och krypa ner i sängen. Hade inte alls hellre vart frisk och stått på Zinkens. Nerå. Inte ett dugg.



Antal..

..dagar kvar på koksen: NOLL, mwaahahaha!
..liter vin Emma har köpt till nyår: 6
..kronor jag ätit godis för: 30 (än så länge)
..barnvagnshulliganer på stan som inte vejar: 4 (nollåttor, fnys)
..% nedsatt hörsel pga förkylning: 70 (..va?!)

Götelaborg

I morgon går flyttlasset till västkusten. Skönt att det äntligen är dags.. Tänk om man kommer bli helt förändrad nu när man lämnar öst för väst? Om man börjar säga "schjeks"choklad, enna, tycka att alla gubbar är goa, börja äta göteburgare (du vet en hamburgare fast med en stor korvbit ist för kött), fastnar för Lasse Kronér eller ännu värre Harald Treutiger och tycker att de är guds gåva.. Scheisse. Tur att man alltid kan komma tillbaka..


Gothenburg I came back to you
Now you be nice to me, then I'll be nice to you..

Achtung Christmas!

Nu är det jul igen.. Tyvärr har man ju gått och blivit vuxen, vilket innebär jobb på julafton. Men jag hann iaf med att fira lite innan. Sov över hos päronen och fick julstrumpa och bytte julklappar på morgonen (då är man helt plötsligt INTE inte vuxen), sen åkte vi till Farmor A och åt årets första julmat. Fick äntligen stilla mitt rödbetssalladsbegär! Sen bar det av till koksen där vi firade julen med smörgåstårta.. Juligt så det förslår!

Och igår var det juldagen, som skulle firas med den obligatoriska utgången. Jag, Emma och kusinen festade tillsammans med bl.a. chefen och Mattias på Lotsen. Brrr.. Tur att garderoben var full så man fick behålla jackan på!

Om två (2!!!) dagar flyttar jag.. Herrejösses..



6-party

Grannen J fyllde år i går och slog på stort med ett 6-party.. Var jättetrevligt! (mindre trevligt att gå hem och sova kl 10 för att va pigg till fm-skiftet, medan de andra shaka loss till motown-hits)
Tycker förresten att jag har en ganska öppen syn på det mesta och folk får liksom hålla på med va faen de vill men vissa av grejerna som gick och köpa på det där partyt fattar jag bara inte..

"..bräker av upphetsning när man tränger in i den".
Joråsåatte.

Dan, före dan, före dopparedan. Syrran med familj är nere och hälsar på. Vi har käkat äkta julmat, tacos..
Ska snart och träffa Lisa och Emma för lite julklappsbyte. Får se om tomten tycker att man har vart snäll i år..


Antal..

..dagar kvar som koksråtta: 5!

Jag ger upp

Vintern har än en gång vunnit över mig. Jag höll ut länge i år, men idag, 21 dec åkte vårjackan in i garderoben och vinterjackan på.. touché.

Ska ta tag i flyttpackningen nu. Kära mammsen kommer förbi och hjälper mig medan övriga familjen flyr till Eskilstuna på innebandy.
Ska få tummen ur nu och börja det härliga (evighets)jobbet med att linda in porslin i papper..
Dödsannonsen lyder; tjej dog pga flyttpackning. Läkaren misstänker att hon genomled timmar av tristess, innan hon slutligen somnade in för gott på en hög porslin..

Herr slav?

Har funderat på det ett bra tag nu. Jag vill ha en slav. Ah, faktiskt. Fatta vad praktiskt det skulle vara.. Någon som lagar mat, tvättar, diskar, bakar scones tills jag kommer hem från nattskiftet, värmer upp min säng på vintern när det är galet kallt innan man ska lägga sig, fixar med allt som man måste va händig för att klara. Och framför allt, flyttpackar åt mig! Jag pallar inte och funderar starkt på att elda upp allt ute på gården ist för att packa ner skiten i lådor.

Har jobbat min sista dag på Make up Store idag. Känns lite trist faktiskt. Har galet ont i fötterna. Är inte van och stå/gå så mkt på jobbet, mest rumpan som tar stryik på bruket.. Mitt kungarike för en fotmassage! Ännu ett tillfälle då den där slaven skulle komma till hands.. (bokstavligt talat. ok, lamt skämt)

Imorron är det dax för koksen igen. Min sista skiftcykel! Om en vecka sticker jag till bästkusten, helt sjukt.. Men innan dess ska det flyttpackas (damn it), fikas med Linn, träffas med Sandbergs, bytas julklappar m Lisa och Emma, fira Willes 6års dag, fira jul, juldagsfestas på Lotsen och ätas hej-då-tårta på jobbet.. Puh. Hur ska man hinna med allt?? Lite tändvätska löser ju punkt nr 1..

Har förresten kommit på ett nytt nyårslöfte. Ska säga till mina hjärtan vad jag känner, ofta.

Efterlysning

Efterlyses; julstämning.
Har någon sett den eller vet nåt om julstämningens försvinnande, ring vårt journummer på..

Tredje advent. Bara en vecka kvar till julafton. Känner fortfarande ingen julstämning what so ever.. Tror jag ger upp det för i år. Är bara 12 dagar kvar till flytt nu. Och jag har inte packat nåt. Inget alls. Inte ens en enda liten tallrik är inslagen i tidningspapper.. Men men. Kanske bara ska kasta allt och köpa nytt? Det är ju ändå så jobbigt att packa. Ska fundera på det.. Kära tomten, i år vill jag ha helt nya möbler..

Håller på att fila på mina nyårslöften. Får man ha hur många som helst eller är det bara en per skalle som gäller? Ett löfte är iaf det gamla vanliga. Det traditionella som jag avger varje år. Jag är nära nu, och -08 känner jag att jag kommer lyckas. Nu jäklar. Ett annat löfte är nog att bli lite modigare. Och mindre kritisk. Läste en artikel i nya Cosmo som jag tror ska hjälpa mig på traven. Så, då har jag 3 nyårslöften. Än så länge..

Curling

Åh jag är helt slut.. Känner inte alls för att jobba i natt. Om nån vill tjäna en extra hacka så är det bara att komma förbi och hämta mitt stämpelkort så kan ni åka och jobba ist för mig. Bilen till bruket går vid 9. Anyone? Nähepp.

Har varit på stan hela dan idag och handlat julklappar åt min lillebror. Och inte åt honom som i till, utan åt honom som han ska ge bort. Ja, ni läste rätt. Som han ska ge bort åt andra, köpta av mig. Mamma brukar prata om curlingföräldrar. Är jag en curlingsyster då? Gör det mest för att jag tycker han har så mkt med skolan och träningen och så. Sen när jag börjar tänka efter så har ju jag minst lika mkt i mitt liv nu. En snabbkoll i kalendern visar att jag har noll jobbfria dagar fram tills jag flyttar. Precis, ingen ledig dag. Och på den obefintliga, lediga dagen ska jag hinna flyttpacka, söka jobb, träna, träffa vänner för tårdrypande farväl mm. mm. Ajfan. Ska genast gå och lämna tillbaka julklapparna i ren protest..

Damn it!

Vaknade i morse och såg SNÖ när jag tittade ut.. Inte mkt snö, men dock lite av det där jobbiga, vita, florsockeraktiga. Trodde jag hade gjort klart det här med Vintern att det inte skulle bli nåt i år. Tänker ändå vara trotsig ett tag till, vårjackan åker på nu när jag ska träffa Fröken Carlsson på födelsedagslunch. Så det så. 

Karma

Var på IKEA igår med mamma och kusinen. Mina två mostrar skulle också hängt med men vi förlorade dem till vinterkräksjukan redan innan vi kom iväg.. Känns som jag är den enda som klarat mig ifrån den där skiten. Ta i trä. Kanske är det för att jag så envist förnekar vintern i och med min vårjackeprotest, att jag helt enkelt är imun mot allt som har med vintern att göra. Tex vinterkräksjukan.

I bilen på väg hem började vi ialla fall att prata om killar och relationer och sånt där tjejigt i allmänhet. Jag fick självklart höra det gamla vanliga om att jag är aaaalldeles för kräääsen och bara leeetar fel. Och sen kläcker min kära mor lite klämkäckt ur sig att jag börjar närma mig 30. Trettio!! Fyllde liksom 23 för 2 månader sen.. Det spädde ju bara såklart på min redan påtagliga åldersnoja och jag såg katter, ensamma julaftnar och celibat komma rusande i 110.. Snart 30. No pressure.
Säger som det gamla ordspråket; om man väntar på något gott väntar man i 23 år. Eller hur var det nu?

Ska bara tillägga att mamma blev smittad av kräksjukan och ligger hemma och mår kasst. Somliga straffar Gud på en gång. Säger bara karma. Snart 30.. Fnys.

Åh Lars!

Winnerbäckbiljetterna är bokade. Oh yes..

Var hemma hos Lisa och Tobias igår i deras tokmysiga lilla hus på landet.. Übertrevligt! Söta Carin var där och gav mig en skiva med låtar som ska få mig att längta hem extra mycket från Götet. Får hålla tummarna för att det inte lyckas..

Undrar förresten hur det ska gå med min, Annies och Emmas pakt nu när Annie gått över till fienden? Icke-singel-sidan. Det löser sig nog. Blir man bara desperat och pervers så.. Eller?

Andra advent idag. Har ingen julfeeling alls. Fast jag satt upp en julstjärna, ätit ett julbord och genomlidit timmar av Magnus Carlssons julskiva på jobbet. Kan det bero på att jag är gammal nu? Gammal, pervers OCH desperat? Ajfan.

By the way så får min blivande man Kent konkurrens av min älskare Lasse, som är kung på gitarr och sjunger vackra visor för mig.



What would you say if I asked of you, not out of accident, out of loneliness
Would you shelter me?
Will you shelter me?

Fjärillar i magen

Pratade med gulleAnnie tidigare i kväll. Börjar bli rätt påtagligt nu med flytten och allt.. Dagen D, 29 dec, närmar sig med stormsteg.. Ska ju självklart bli helt underbart och flytta ner och på ett sätt kunna starta lite på ny kula. Träffa nya människor och nytt jobb och allt sånt. Men sen finns det där lilla kruxet, det som gör att Nypan har en speciell plats i hjärtat, som gör att det sockervaddssöta, rosa fluffet runt hela flytten mattas ner lite och blir bittersweet: vännerna, familjen, tryggheten, sötaste grannen, jobbarkompisarna. Jag önskar mig en sak i julklapp. Jag vill ha kakan och äta den. Hör du det tomten?



Kära vänner i ljus och i mörker, i växlande väster och öst, är ni alltid mitt hopp och min helande tröst..

Oh my god.

Idag är man segare än segast.. Var en jäkla rulle igår. Dagen började med att man lite småbakis pallrade sig till jobbet. Därefter hem och snabbfixa sig inför julbord med jobb nr 2. Och efter det utgång och efterfest långt in på småtimmarna.. Skulle ha jobbat idag med, men lyckades tack och lov slippa.. Ingen hit att behöva stå och se piffig ut på jobbet när man helst bara vill ligga hemma och tycka synd om sig. (Som jag gör nu, hääärligt!)

I morgon är det inflyttningsfest hos älskade Lisan och Kjelle. Ska bli tokigt skoj! Och så kommer ju konstapel Carin också, lovely!

Nähe, nu är ju frågan. Slökväll hemma, halvsovandes framför Idolfinalen, eller brorsans innebandy? Lutar starkt åt alternativ numero uno.


Antal..

..dagar till flytt: 22
..hemska efterfestbilder på Kokoschkans kamera: 47
..stripshower staring Björnen i mitt vardagsrum igår: 3



Stockholm vaknar långsamt och jag är full igen, snön hyr ut sin oskuld till hela Kungsholmen

Jag hjärta Kent

Oh yes. I mars smäller det.. Drar ner till min kära Grannypanties i Malmö och kollar in Kents konsert! Såg också att Winnerbäck åker ut på ny turné i sommar. Kan det möjligen vara så att Lasse och Kenta hörde min bön och tänkte men, Linnea hann inte med i biljettruschen sist så vi ger henne en ny chans? Ja, det låter rimligt.. Oavsett min efterkonstruktion, det där med bönen, eller inte så ska det bli sjukt kul att de dem! Fick jag välja skulle min blivande man heta Kent och bestå av 4 coola rockers..



..tyck synd om mig, jag är ensammast i Sverige.


Linnea vs. vintern

Ha! Kan det vara så att jag har besegrat vintern? Eller ja, i alla fall skrämt den lite.. Har min årliga kamp med denna årstid from hell, VINTERN. Går runt i min vårjacka och icke-vinter-skor så länge på året som möjligt i hopp om att lura vintern att det inte är dags att komma än. Luras att nej, jag fryser inte alls, fast jag i smyg längtar ihjäl mig efter mössan och vantarna, Och i år kanske det äntligen har lyckats. Det är första dec, en dag kvar till första advent, och nej, ingen vinter så långt ögat når. Ingen snö, inga minusgrader, inte ett benbrott pga halkolycka i syne! Håller tummarna för att vintern inte vågar sig tillbaka hit förns jag är gammal och rik och bor på någon solkust under de värsta vintermånaderna..

Jag skrattar faran (aka vintern) rakt upp i ansiktet! Mwahahhaha...

RSS 2.0