Insomnia

Nu är klockan 06:00 och jag har varit vaken sen innan 03:00.. Har haft svårt att sova ett tag nu, och vaknat flera gånger per natt. Men det här tar faen priset..
Ett plus med att gå upp tre på natten är ju i och för sig att jag med lätthet hinner städa och fixa en matlåda innan jobbet. På minussidan däremot finns ju risken att man hinner bli lite trött i ögat innan dagen är slut.. 

Tvättvett!

Mitt söndagsnöje idag är tvättstugan. I mitt hus är det toksvårt att få tvätt-tid och av någon konstig anledning har man bara tid i två timmar när man väl lyckas boka in något. Så idag när jag kommer ner och ska stoppa i första maskinen så är det någon jävla idiotjävel som tvättar på min tid! Idiotens maskin är klar till 3, vilket betyder att jag ska hinna tvätta allt mitt på en timme. Ska ner nu och ge idiotjäveln ett kok stryk..


Spontanpubba

Emma tittade förbi en sväng på jobbet igår och informerade att hon och Petra satt på Dubliner och drack vin.
Drog dit efter sju för ett glas (som i äkta bara-ta-ett-glas-anda såklart blev fler). Tog en taxi hem vid 2 med roligaste taxichaffissen ever! Kom av någon anledning in på mitt jobb och taxikillen, en indier i 45-års åldern, börjar genast prata om sin hy. Han tänder till och med lampan och typ -Kolla den här mörka fläcken i pannan! Kan jag täcka den med något? Efter att han pekat på fläckar och frågat tusen frågor om smink hela resan hem var han ju självklart tvungen att "rädda" sitt manliga ego och med bästa basröst påpeka -Men man vill ju inte se bögig ut eller så. Så typiskt..

Fick förresten en smärrre chock när en gammal bekant från skoltiden hejjade på mig på jobbet. Vi kan kalla henne Teaterapan. Ni vet garanterat vem det är. Hon bodde tydligen i Götet nu och stod med två kassar mat i vardera näve som hon skulle ha med ut i skogen för att spela rollspel hela helgen. Ringer det några klockor nu då?

Världens bästa jobb del 2

Ska på kick-off i sommar med jobbet. Har varit tal om att vi ska en helg till Köpenhamn, men nu ryktas det om Island. Yeah baby.


Jobbmöte

Kan ha världens bästa jobb.
Hade jobbmöte efter stängning idag. Vi gick till Fröken Ohlssons och käkade kvällsmatsmacka och drack smoothies (MAC bjöd såklart), pratade lite smått om saker vi gillade/ogillade på disken och delade ut månadens ranson. Jorå, allt vi säljer slut på eller som vi tar nya tester på lägger vi i en påse. En påse som sen får följa med på jobbmöte, vars innehåll delas upp i 4 högar och sedan får följa med en ny ägare hem. Nu sitter yours truly med en fjärdedel av just den påsen i knät och gläds åt sitt nya jobb.
Som kan vara världens bästa..

Kärt återseende

Idag har jag varit ute och rastat min fina, blommiga vårväska i Slottsskogen med Emma och Brita! Love it!

Sol och LEDIGT!

Hurra! Idag har jag en ledig dag! Ska bli så skönt..

Lillebror åkte ner till Göteborg igår för att mönstra. En fot-titt senare stod han med en frisedel i handen på mitt jobb och väntade på att jag skulle sluta. Mötte upp med Eric och Olof på Halta Lottas och käkade lite mat. Mamma insisterade på att vi skulle gå ut och äta. Hon skulle till och med bjuda. Får en känsla av att hon inte riktigt litar på mina matlagningskunskaper.. Har i alla fall gjort frukost till brorsan idag, och än så länge står han på benen..

Är som sagt ledig idag. För första gången sen finska vinterkriget känns det som.. Dagen till ära bjuder Götet på underbart vårväder med strålande sol! Ska åka ner på stan och luncha på någon uteservering innan Plutten tar tåget hem. (Observera: ännu en gång lockar lunch på stan mer än min matlagning..)


En helt vanlig söndag

Det slog mig när jag jobbade hur jäkla mycket folk som passerar genom Åhléns varje dag.
Idag har jag till expempel sett Dina med sötaste lilla bebben ever, den konstiga killen med Norrlands Guld-mössa som hela tiden ber mig hälsa Viola (who?!) och säger att vi ses i morgon vid halv 11, en tant med massa skägg som frågade om strumpor och "Max" från Svensson, Svensson.
Inte illa pinkat för en söndag i Götet..

Jobbe!

Hinner inte med att uppdatera bloggen så mycket nu. Jobbar på som aldrig förr, 6 dagars veckor med full rulle.. I onsdags var jag på update med MAC i Stockholm. 04:00 ringde klockan.. Efter en heldag med vårtrender och andra sminknyheter landade jag hemma i soffan 23:30. Lååång dag.

Hade ledig torsdag och passade på att umgås med Lisa som är nere i Götet på besök. Var hemma i Emmas nya förortslya innan vi drog till Trädgårn och kollade in Takida. Bra konsert, trots att jag bara känner igen 3 låtar. Men det var ju ingen Håkan direkt..

Jobba, jobba, jobba hela helgen! Sitter nu och väntar på att Emma och Lisa ska komma förbi. De ska förfesta. Jag ska kasta suktande blickar mot vinglasen och lägga mig tidigt inför ännu en arbetsdag..  

Sidbyte

Appropå tidigare inlägg om underbara Håkan.
Satt hemma hos Anette och bläddrade i nya Café, med Håkan på omslaget, när jag fick se den. Bilden. Efter den långa intervjun med herr Hellström kom ett par sidor om Alex Schulman. Med tillhörande bilder. En av de är på Mr Schulman med mer skelögd blick än vanligt, hästbettet väl synligt och UTAN tröja! Men MED tokvidrig, sporadisk hårväxt på bröstet. Huvvaligen! Den bilden har för alltid etsats sig fast på min näthinna. Den bilden får mig att tvivla på män och överväga sidbyte.
Har ni chansen så spring till närmsta Pressbyrå och glutta i Café. Kolla först in hemska Alex och be sen ögonen om förlåtelse med en titt på Håkan..


Håkan!

Var och såg Håkan Hellström på Skandinavium med Anette igår. Herrejösses! Så jäkla bra! Hade sittplatser högt, högt, höööögt upp på ena sidan om scenen. Med tanke på min höjdrädsla och att jag brukar få svindel på höjder typ 1 meter över backen trodde jag att jag skulle få panik. Men några nära-döden-upplevelser senare, på vad som kändes som en mindre bergsbestigning på väg upp mot platserna, gick det faktiskt hur bra som helst att sitta där. Stod till och med upp och dansade när Håkan rockade loss som bäst.

Gick och pub-hoppade lite efteråt och mötte upp Emma och Britta. Emma var inte sen med att påpeka att eftersom hon sminkade Håkan till senaste numret av Café så har hon tagit på honom. Och till och med sett honom i bara kallingar. Försökte spela obrydd. Det gick väl sådär..

Tessan tyckte att jag skulle skriva ner mitt nr på ett par trosor och kasta upp på scenen så att Håkan och jag kunde bli ihop. Tyvärr satt vi långt bort så de där trosorna hade inte haft en chans, inte ens med min bästaste kastarm. Förblir därför ogift ett tag till. 

 

Man kan inte annat än bli lite småkär

Snickarglädje

Alla vet ju att anledningen till att man kollar in Äntligen hemma är hunkiga snickaren Björn. Tänkte bara tipsa om en ännu hetare snickare på 3ans nya program på måndagskvällar. Ögongodis deluxe!


Stockholm

Spenderade helgen i Stockholm. Var jättemysigt att träffa alla igen! Hann med att träffa både Elin med bebbe och Lina.
Kom upp, lite småbakis efter middag med E, på lördagseftermiddagen och tog mig till Östermalmstorg där jag mötte upp familjen Carlsson/Hassinen. Vi gick till en liten italiensk restaurang och åt bruschetta och pasta. Efter middagen gick vi till teatern, Playhouse, och såg Myraider. Det var hur bra som helst, fällde till och med en liten tår.. Jag avslutade kvällen med att åka hem till syrran och kolla på När lammen tystnar medan de andra gick vidare för att pubba.

Efter en nästan sömnlös natt i våningssängen under min 8-åriga systerson, som förövrigt snarkar som en medelålders karl, spenderades söndagen på en knattefotbollsturnering. Min gå-på-stan-och-kolla-teater-outfit passade by the way tokilla i 5 plus och snålblåst..

Om någon undrar om tågresan så fanns det noll jobbiga barn i min vagn på vägen upp. Gud gav däremot igen big time och satte en sjukt gnällig jäkel bredvid mig på vägen hem. Förvånad någon?

Deklaration

Fick hem papper från skatteverket nyss. Får tillbaka hela 92 spänn! Nittiotvå kronor. Hämta skumpan, nu ska det firas!!

Allergi

Idag är det lite lagom vårsoligt och fint här i Göteborg. Passade på att ta en promenad tidigare. Njuta av solen när den väl visar sig liksom. Något som däremot inte är njutbart är att jag redan börjat känna av min pollenallergi. Är helt sönderkliad i näsan.. Buhu.
Får lov att ta en sväng förbi apoteket och inhandla lite nässpray. Bäst att börja i tid, min jäkla allergi håller ju i sig ända till hösten när gräset slutar jäklas med mig. Borde man inte kunna få någon ersättning av staten för det här? Typ ett lider-utav-bara-faen-bidrag. 

Ge mig deg!

Väntar med spänning på att skatteverket ska få tummen ur och skicka årets deklaration till mig. Håller tummarna för ett klirr i kassan.
Glömde häromdan bort att J också får sin post till mig och slet ivrigt upp deklarationen som låg innanför dörren. Höll på att svimma när jag såg hur sjukt mycket pengar jag tydligen hade tjänat förra året och började genast undra hur i h-vete Bruket har råd att betala ut sådana löner. Såg sen att det inte var mitt namn det var adresserat till.. Shit Berit. Får hoppas J inte blir för upprörd, inte meningen att snoka liksom..

Nu till mitt nästa, stora problem. Hur i hela friden får jag in musik i podden?! Ååh, jag är fan sämst.

Grande update

Bloggen har pga någon uppgradering eller dyl legat nere ett tag. Har hänt en massa skoj som jag inte kunnat rapportera om och därför glömt av hälften.
Har börjat på fast schema nu på nya jobbet. Trivs som fisken. Känns tokmotiverande med nya produkter, nya jobbarkompisar, nya kunder, you name it.. Nu ska jag bara byta ut hela min sminksamling från MUS- till MAC-produkter. Ska nog inte bli så svårt med tanke på allt smink vi får på jobbmöten och resor och så. Tänkte ha en "sminkloppis" lite senare i vår och ge bort alla MUSgrejer till bättre behövande. Ska börja lite smått med mamma och syrran i helgen.

Appropå helgen så bär det av till huvudstaden en snabbis lördag-söndag. Fick en teater + middagskombo av Herr & fru Hassinen som nu ska utnyttjas. Medan de andra tar in på hotell passar jag på att sova över hos syrran. Päronen och lilleplutt kommer också upp så jag får umgås lite med hela familjen.
Ska försöka klämma in en fika med Elin och lilla bebben också. Måste ju få se gullungen någon gång!

Hade igår besök av den senaste i raden vänner, Tessan, som hade blivit utkörd av sin kombo Sofia som skulle få herrbesök. Vi började kvällen på kinarestaurang, mellanlandade några timmar på grannpuben och avslutade kvällen med skvaller i soffan. Very nice.

Har förresten blivit stolt mamma till denna lilla sötnos.

RSS 2.0