Vår

Vårtecken 1. Idag fikade jag och Emma i Haga, på en uteservering. Med jacka, halsduk, vantar och två filtar om mig, men ändå, UTE! Love it..

Vårtecken 2. Köpte en ny vårjacka idag..


Sitter och väntar på att Linnen ska komma till stan. Blir ju som sagt Balettakademien senare för att spana in Magnus utveckling sen estettiden.. Spännande..

-1,6 by the way


Middagsgäst

Har just lagat middag med raraste A. Gjorde en tokgod pastagratäng som hennes mamma tipsat om. Tycker faktiskt det är ganska skoj att laga mat nu, iaf om man inte är ensam. Kan till och med bemästra min gasugn.. Stjärna i kanten. I morgon är det VV. Får hoppas på resultat i rätt riktning..

Linnen kommer på fredag, vi ska gå och spana in M på Balettakademin. Hinner inte få ett unns hemlängtan tack vare alla täta besök. Mycket trevligt.

På små, små moln

Var ute och premiärpromenerade i mina nya skor idag. Solen skiner, det luktar vår och Göteborg visar sig från sin allra vackraste sida. Life is good..

Bildbevis

Hade ju glasögontema på en utekväll i Östersund. Kvällens mission var att få så många som möjligt att bli fotade iklädda våra brillor. Gabbi försökte till och med få Herr Konstapeln att ställa upp, men han tackade vänligt men bestämt nej. Fick dock en bild på lagens näst längsta arm, ordningsvakten..


Walk of shame

Var ute igår med Emma, Anette och Herr & Fru Hassinen som är på besök. Krogen var sådär så när gänget bestämde att korv m bröd och hemgång var mer lockande än att partaja åkte jag, E och O hem till E och kollade film. Blev ju såklart toksent och jag somnade efter halva rullen på soffan. När jag vaknade i morse med gårdagens smink, partyklänningen på och afrofrilla efter regnattacken på väg till taxin kände jag mig lagom fräsh. Med tanke på blickarna från söndagspigga medpassagerare på vagnen hem såg jag lagom fräsh ut också..

Teleförsäljare

Herrejisses vad det ringer folk till mig och vill sälja saker. Killen som ringde idag tog ändå priset. Han verkade vara så less på sitt kassa jobb att han till och med försökte få mig att joina honom i sin missär.
Samtalet flöt på typ såhär:

Jag: (med min käcka telefonröst) Hej det är Linnea! (har av någon anledning svarat så sen jag var liten..)
Han: Hej! Vad säger du om att få ett par kvalitetsstrumpor hemskickade helt GRATIS? 
Jag: (utan käck telefonröst) Eeeeh, nej tack. 
Han: Jag lovar dig att du kommer inte få hem massor med erbjudanden om att köpa fler strumpor, utan du får hem ett par kvalitetsstrumpor GRATIS, du står enbart för frakten.. (då är det väl faen inte gratis eller?!)
Jag: Nej du, jag är inte intresserad.
Han: (desperat) Men kom igen, jag får typ inget sålt. Snälla..?
Jag: (skadeglad med nyupptäkt makt) Hm.. Nej.
Han: Vad jobbar du med?
Jag: Ööh, i en butik..
Han: Du är inte sugen på att flytta till Barcelona och jobba med mig?

Tror han att jag skulle vilja åka iväg och jobba på samma skitjobb som han? När han sekunden innan praktiskt taget bett mig på sina bara knän att köpa strumpor för att han inte får något sålt. Eller förlåt, kvalitetsstrumpor..


Hemresa

Deja vu. Satt i godan ro på tåget hem när jag kände den igen. Lukten. Tänkte att det måste finnas någon logisk förklaring till denna odör.

Alternativ 1. (den ologiska)
Killen, för jag antar att det inte är en tjej eftersom vi alltid luktar blommor, som släpte sig på vägen upp till Östersund sitter av en slump på samma tåg som jag igen och är i ännu sämre skick i magen.
Alternativ 2. (typ sanningen)
Någonstans på sträckan Sthlm-Sundsvall finns det en fabrik eller dyl. som förpestar omgivningen med en horribel stank. Jag gissar, av lukten att döma, att det är en bränna-bajsblöjor-fabrik alternativt en prutt-på-burk-tillverkare.

Deja vu 2. Gud straffade mig igen genom att placera ett gråtande barn på platsen framför mig. Vaffan.


Backdrunk

Var ute igår med Gabbsan och åt på News. Drack lite vin gjorde vi också. Eller nja, ganska mkt vin kanske.. Brukar aldrig bli bakis, men i morse när jag vaknade till de hetsiga tonerna av "Latin Lady" på mobilen kl 9 bankade det ganska bra i huvudet. Tog bussen ner på stan och mötte upp G som hade haft personalmöte sen 8 (hahaha, skadeglädje=äkta glädje) och frukostfikade. Nu ligger jag hemma, i min temporära säng och lyssnar på när Gabbi lirar gura. 
I kväll blir det utgång. Till, håll i er, O'Learys. Joråsåatte. Det är enda stället i stan. Men det blir säkert bra, G säger att det inte alls håller samma usla klass som i Nypan. Vi ska för övrigt ha glasögontema. Gabbsan har hittat tokcoola mormorsbrillor på second hand som vi ska knacka ut glasen på och ha på oss ikväll. Varning på stan
Blir förresten inte alls uttittad/pekad på/skrattad åt på stan pga min lånade jacka. Det är tydligen trend i norr att ha oversize-jacka och jag smälter in finfint. 

Tågvett

Äntligen framme efter 10 (jäkla) timmar på tåget. Har iof gått hur bra som helst, köpte mig en ny bok igår så den har hållit mig sällskap på vägen. 
Har dock insett att jag på resande fot blir lite extra känslig för yttre omständigheter som annars inte stör mig speciellt mkt. Tex barn

Finns alltid en barnfamilj med lite extra jobbiga ungar som man spanar in på perrongen. Man ber en snabb bön för att de INTE ska ha platser nära ens egen. Jag menar, det finns ju trots allt 6 vagnar med typ 80 platser i varje så sådan otur ska man väl inte ha? Känns som att det är mer regel än undantag att när jag väl hittar min plats så sitter så klart ungen jag försökt undvika där. Samma sak hände mig självklart idag. Barnet i fråga pratade dessutom skånska. Kan det bli värre? Jo serru det kan det. Mamman till skåningen läste högt för ungen hela resan. Why God?

Yttre omständighet nr 2. Någon släppte sig. Jo. Och inte en oskyldig, halvt luktfri heller. Tjejen framför mig fick en sådan kväljning att jag trodde hela hennes SJmacka skulle komma upp. Fisa på tåget=ohyffsat.

Fick för övrigt lite Alla Hjärtans-uppvaktning av SJ i form av ett geléhjärta. Sann kärlek..

Solong suckers!

Nu drar jag till Norrland! Peace.

Packad

Nu är allt packat och klart! Äntligen. Skjuter som bekant upp packning till sista sekunden, vare sig det gäller inför en flytt eller en resa.

Har haft en kurs på MUS ikväll med ytterligare 6 tjejer som typ inte har koll på vad en mascara är. Känns lite främmande med tjejer i 30års-åldern som är helt gröna på make up. Men men, de är ju hos mig för att lära sig. Dock blir man trött i huvudet efter en kurs. Lite som efter en dag på Guldpärlan.. 
Något som däremot är kul är att se hur folk sminkar sig och vad de hittar på för användningsområden till våra produkter. Härom veckan var det tex en tjej som visade mig sitt "favoritläppglans"; våran concealer Cover All Mix. Påhittigt som fan. Men ack så fel. Åt h-vete fel faktiskt.  

Tröstpris?

Fick ett samtal idag från en modellstudio där jag hade sökt jobb. De meddelade att jag tyvärr inte fått tjänsten, MEN blivit vald i någon utlottning att få en gratis sminkning/plåtning i deras studio. Jippie, tänkte jag. Jag som verkligen äääälskar att vara med på bild! (OBS! Läses med stor dos sarkasm) Och nu ska man stå i en studio med en massa folk runt omkring sig. Då kan jag ju inte ens göra min favvopose med V-tecknet, eller göra en ful min för att liksom värja sig med ett klassiskt "klart jag blir dålig på kort, jag är ju aldrig allvarlig". Damn it.

Det där missade samtalet från okänt nummer igår var förresten inte Kamprad (men call me Ingvar!), utan en annan modellstudio som också ville erbjuda någon gratisplåtning. What the? Är det ödet som vill ge mig ett tecken på att sluta söka jobb och enbart koncentrera mig på modellyrket? Ska jag skita i Götet och ta mitt pick och pack och dra till Milano? Mwahahahah. Sluta genast ringa mig. Ögonaböj.

Mäh!

Har jobbat hela dagen på MUS. Jäkligt skoj faktiskt. Lite högre tempo än på butiken hemma, med fler kunder och mer sminkningar. Saknar däremot Herr K. Undrar förresten om man kan få för stora dra-på-munnen-muskler. Eller om man kan gå sönder lite inombords av att förklara busenkla saker om och om igen, och bita sig i läppen och säga 'tack' när man menar 'pucko'? Ligger i sånna fall i riskzonen..

Hade by the way fått ett missat samtal när jag jobbade. Något Gbg-nr som jag varken kände igen eller hittade på Eniro. Störigt as hell. Speciellt i jobbsökartider. Tänk om det var Kamprad som ringde från sitt sommarställe i Götet och var trött på IKEA och ville ge bort allt till mig? Där rök min chans att bli biljonär. Bummer.


Kittad och klar

Ett problem som mitt vinterhat för med sig är avsaknaden av varma kläder. Som tur är har jag vänner som kan hjälpa mig med det. Inför min Östersundstripp har jag varit hos Anette och lånat skor och hos Fröken C och lånat en vinterjacka och en knallrosa resväska att transportera allt i. Problemet med lånade kläder är dock att passform/stil kanske inte är helt 100. Ett säkert tips till alla Östersundsbor; vill ni INTE ha ragg, gå bredvid mig och min tältjacka och missmatchande skor. Aight?

Kusinen har informerat om att en kryssning med hennes jobb är inplanerad i maj. Väldigt snällt av dem att låta mig hänga på, nu när jag inte bara övergett Bruket utan även stan. Ska bli spännande och se om Elin och Jessica kör en favorit i repris eller klarar av att vara vakna efter kl 8.

Gråtkalas

Har just kollat på "Den bästa av Mödrar". Har bannemig blivit lite blödig på senare dar..

Home alone

Helgens besökare har åkt hem för den här gången. Hann tyvärr inte umgås så mycket eftersom jag har jobbat både fre och lör. Var hemma hos Anette med Emma igår efter jobbet och åt middag. Vilken lyx att vara kompis med två kockar!
Ska iväg till Rockbaren ikväll med Emman och träffa några av hennes nya jobbarkompisar. Irländare, engelsmän och skottar. Puh. Ska genast börjar fila på engelskan.


Return of the Granne

Jajamen. Ikväll kommer Grannen ner igen. Hon tar med sig Adrian också den här gången så hon ska ha något att roa sig med eftersom att jag jobbar hela helgen. Hotellverksamheten på Casa di Linnea blomstrar som aldrig förr..

Var hos tandläkaren idag. Har haft turen att få världens raraste kille här i Götet. Slår min gamla tandläkare, "Hell on wheels", med hästlängder. Va tvungen att boka in tid för lagning. 1600 spänn skulle det gå på. Man tackar! (Mamma, du kan ju ringa mig så får vi prata om det innan du börjar skriva kommentarer om frisktandvård och grejer?)

Casa di Linnea

Fick en inbjudan av min gamla lärare på IMC att gå en hårstylistutbildning. Så nu behöver jag bara, förutom en utlandssemester, 20 000 spänn. Deal?

Back to reality.
Var på AF idag och gjorde upp en handlingsplan. Undrar varför jag känner mig som en total loser när jag är där? Typ som att man aldrig jobbat en enda dag i sitt liv. Tjejen på AF undrade om jag va sugen på att plugga vidare ist för att jobba. Om jag hitttar något intressant, så absolut, svarade jag. Då frågade hon om jag var behörig, om jag hade gått ut gymnasiet. GYMNASIET?! What the? Loser var det ja..

Ska hem till Eric och laga mat och dricka vin ikväll. Veg-lasagne.. Får se om han överlever. Grannen kanske kommer tillbaka i helgen förresten. Kunde eventuellt bila med några nyköpingsbor ner. Casa di Linnea är sannerligen poppis.

Sushilover

Smet iväg till sushistället bredvid jobbet en snabbis på lunchen idag. Måste säga att det är en utan mina nya favoriter! Laxen och avocadon.. Mumma! Min pinn-teknik är inte riktigt fulländad än, men hey, man kan inte vara bäst på allt!
Sminkade en tjej idag som nyss var hemkommer från utlandet. Känns som att jag skulle kunna döda för en solsemester. Bort från blås- och regnhålan Götet till en varm sandstrand.. Om någon känner sig generös, eller bara har lite extra slantar som ligger och skräpar så går det alldeles utmärkt att bjuda mig på en resa. Gärna till något varmt land. Är vi överens? Finemang.
I nya SOLO hade de förresten listat klassiska hottie-attribut: bl.a. mörkt hår, bruna ögon, olivfärgad hy, och min favvo moppemuschen! Kan inte mer än hålla med..
De tipsade också om några saker man kan roa sig med när man bojkottar Alla Hjärtans. Tex lyssna på smöriga låtar om krossade hjärtan och gotta sig i att ditt är helt. Bra tips.

Missad semla

Ännu ett år blev jag utan semla! Fan. Har inte ätit en semla på evigheter pga boende utomlands, diet, järnvilja, you name it! Men i år hade jag bestämt mig, nu var det dags. Hade planerat in en semle-fika med Annie, Emma, Anna och Alva. Innan fikadejten skulle jag en snabbis till MUS och få nycklar till butiken. Jag och da Boss kollade mitt schema för veckan och sa hejdå. Svävade på små snart-äta-semla-moln hem till Emma när Bossen ringer. Både jag och hon har totalt missat att jag skulle hålla en kvällskurs! Damn! Det var bara till att vända tillbaka och sjuta upp semledrömmen till nästa år..


Alla hjärtans dag

Kom att tänka på att Alla Hjärtans börjar närma sig. Fattar inte riktigt vitsen med den dagen.. Känns som att hela grejen osar ångest. Oavsett om du är tillsammans med någon eller inte. Ångest om man är i ett förhållande pga alla jäkla krav på att allt ska vara så extra just den dagen, och ångest om man är singel över att vara ensam. Själv tänker jag bojkotta hela skiten och sticka upp till Östersund och hälsa på Gabbsan. 10 timmar enkel resa med tåget. Snacka om Alla hjärtans dag-romantik..


Det är så logiskt, alla fattar utom du
Du har inte en aning
Att jag tänker på dig precis just nu..

Mössmode

Pratade med mamsen förut. Hon var iväg och kollade in brorsan som spelade innebandy. Missar ju tyvärr matcherna nu sen jag flyttat. Blir ju lite väl långt att åka. Men jag hejjar på här hemma, 40 mil bort, i en otrooooligt snygg ONYX-mössa som mamma stickat.

Fick för övrigt världens raraste samtal från gamla jobbarkompisarna i torsdags natt. De tyckte att jag hade vart borta länge nog nu och ville att jag skulle komma hem. Saknar dem faktiskt. Kanske ska söka sommarjobb där och sova på päronens soffa i några månader? Eller inte. Usch, kan inte bara alla jag tycker om och saknar göra som jag, flytta hit? Vi skulle kunna ha en egen stadsdel á la Chinatown, Oklecity.


Cousinpower!

Kusinen har varit här i några dagar och hälsat på. Har haft det tokbra!
I torsdags shoppade vi loss på stan hela dagen. Till min stora förvåning, och lättnad, var jag tillbaka på banan efter misslyckandet när Grannen var nere. Hittade bla. en del kläder och ett par skor.. I'm back! Spenderade kvällen på Rockbaren och Emmas jobb som bjöd på liveband och en hel del dricka... Som tur är har kusinerna inga problem med att vakna pigga och fräsha efter en helkväll på stan. Till skillnad från fröken C då som inte tyckte fredagsmorgonen var riktigt lika trivsam..

Gick runt i Haga på fredagen och kollade in små mysiga affärer och den beryktade Hagabullen. Carlsson slöt upp på eftermiddagen och följde med och lunchade. Senare på kvällen åkte vi, Emma och Anette till Mañana och käkade tapas. Mycket tapas. Rullade hem runt midnatt.

Igår var det dags för fest! Åt middag hos Annie först i hennes nya lägenhet. Lite lagom sena, eller toksena om man vill det, tog vi efter en språngmarsh i klackskor bussen till Eric. Kusinen fick träffa hela gänget och verkade trivas. Runt 12 var det dags att åka vidare. Blev Parkan, igen. Men men, skoj var det i alla fall..

Börjar förresten se ett mönster med antal nätter hos/inte hos mig bland folk som hälsar på.. Hm.

RSS 2.0