The Granne has left the building

Jenny åkte hem igår men blir avlöst av kusinen som kommer i morgon. Full rulle med andra ord.. Var på intervju hos ännu ett bemanningsföretag idag. Får hoppas att det löser sig med jobb snart, tråk att bara gå hemma. Blir annars en lugn dag idag. Måste åka en sväng till IKEA igen och byta en klocka. Sekundvisaren på den jag köpte funkar bra med klockan står i övrigt stilla på fem i elva. Inte bra.
Blev för övrigt uppraggad på spårvagnen hem idag. Av en alkisgubbe som tyckte jag var såå vacker sååå. Det enda kruxet, enligt honom, var att jag tyvärr var lite för ung. Själv hade jag inga som helst problem med att komma på fler anledningar än så.. Inga problem alls.

Dancing Queen

Gårdagen började med ännu en shopping-nitlott. Otaliga timmar på stan, i regnet ska tilläggas, resulterade i två örhängen. What?! Har jag tappat stinget? Förlorat shoppingförmågan? Hjälp! Jenny däremot hade flyt och hittade både drömjeansen och önskestövlarna på 50%.
Tog en paus i shoppandet (eller ja, bristen på shopping för min del) och lunchade på Condecco. Ögnade igenom Djungeltrumman och insåg till våran förskräckelse att Gbgs filmfestival hade invigningsfest i fredags och att våra blivande män, Adam Tensta och Gael Garcia Bernal, var på Trägårn. Chansen att träffa, och snärja, våra drömsnubbar hade alltså gått oss förbi medan vi legat hemma och kollat Lets Dance och moffat chirre! Damn it..

Fortsatte kvällen med förfest med Eric och co. Jenny och jag hade planerat att gå till Vice Versa och dansa loss till soulhits hela kvällen. När vi efter en lååång prommenad i blåsten och kylan väl kom fram till stället visade det sig att det var stängt! Gick med sura miner med grabbarna till Bliss. En cider senare drog vi vidare till Nefertiti. 45 minuter senare, fortfarande i kön med typ 1 km fram till dörren, gav vi upp och bestämde oss för att trösta oss med nattmat på 11ans. Mycket smart drag! På väg till vegburgaren från himlen, ja den är god, gick vi förbi Inferno och gick på vinst och förlust in där. Efter att killen i inträdet försökt blåsa oss på 200 spänn flöt kvällen på smärtfritt och vi hade, trots tveksam start, en kanonkväll!

Fredagsdags

Igår kom Grannen ner och hälsade på. Hon stannar tills på måndag och självklart har vi ett fullspäckat schema med saker som ska hinnas med. Som vanligt går man ut i 110 och stapplar i mål. Som idag. Vi skulle vara hurtiga och gå upp tidigt, åka in till stan, bränna hela lönen och gå på Afterwork med Annie o co. Efter att ha snoozat x antal gånger kravlade vi oss ur sängen efter 10. Åt en långfrulle och gjorde oss i ordning i snigelfart. Kom in till stan typ 3timmar senare än planerat och började leta secondhand-affärer. Visade sig efter mil och åter mils prommenad att 2 av 3 affärer vi besökte var stängda/hade brunnit ner. Kul. Hela lönen som jag skulle bränna på en ny garderob blev en vinkande katt i guld (som man kan se på kinamatsställen, kitsch jag vet) och en påse te. Fan. Och våran Afterwork-kväll resulterade till slut i hemmagjord pizza och Lets Dance. Planen sket sig kan man säga..

I morgon är det tänkt att vi ska gå ut lite lugnare. Vill fortfarande shoppa nya kläder, men löningslördag i Gbg brukar vara en klaustrofobisk upplevelse med tokmkt folk på stan och alldeles för många timmar i kö till provhytt. Kanske får lugna mitt shoppingbegär och vänta tills kusinvitamin kommer nästa vecka? Sen är en utgång planerad! Och nåde oss om vi stapplar i mål i morgon med och slutar kvällen i varsitt soffhörn med chipsskålen i högsta hugg..

Ärkefiende

Ligger nerbäddad i soffan och kollar på handboll. Är så där tråkigt regnruskigt ute. Inte alls skoj.. Var en sväng på IKEA med Emma förut. Köpte en ny lampa till köket. Mitt handywomanhumör var inte på topp idag så jag blev tvungen att svära lite när lampjäkeln skulle upp. Varför kan de inte göra den där "koppen" som sitter mot taket så pass stor så att alla sladdar som ska in där får plats? Jäkla IKEA.

Är faen på lite dåligt humör. Kan bero på att dagen började med ett besök av min nu mera ärkefiende. En liten jobbig tjej som går under namnet Bovärden. Jäkla bovärd. Hade bokat möte med henne så att hon skulle få ta sig en titt på mina tapeter. Mina uråldrigt, gamla tapeter. Men JB (jäkla bovärden) tyckte att tapeterna var så fina sååå, och i "toppskick" så det skulle absolut inte behöva göras om. Nehe. Hon kunde dock gå med på att ge mig tapet/färg så att jag fick göra jobbet själv. Men eftersom mina fixartalanger sträcker sig till att bygga ihop IKEA-hyllor och sätta upp lampor låter tapetsera om hemma som ett säkert sätt att ta sig vatten över huvudet. Mycket vatten. Atlanten typ. Som tur var lovade mor och far att de skulle komma och hjälpa mig på sin semester. Tyvärr har man semester på sommaren så det är en evighet kvar. En evighet med tapeter som är så fina sååå, i toppskick.

Skräp

Emma ringde nyss och sa att det inte blir någon Lena och Orup i morgon. Tyvärr måste hon vara backstage hela föreställningen så det sket sig.. Buhu..

Läste nyss på Aftonbladet att Heath Ledger dött. Och nu har jag inte ens PH att trösta mig med..


Lena PH+Orup= Linnea

Fröken Nilsson ringde nyss. Hon ska hjälpa till med sminket när Lena PH och Orup kommer till stan. Som tack fick hon två gratisbiljetter, och självklart bjöd hon med mig! Så i morgon är det Magaluf och Ont det gör ont för hela slanten.. Spännande.

Var på bio idag och såg We own the night. Till Jennys stora besvikelse hade jag ingen date trots att jag, som hon påpekade, faktiskt bott i Gbg snart en månad. Gick med Emma och Anette i stället och det var minst lika trevligt..


Du älskar mig en stund, men tar mig för nån annan,
jag borde säga nej, jag borde ta mig samman
Jag tror knappast att du kommer för mina blåa ögons skull
För du ringer bara mig när du är full

(övar Lena PH-texter)


Jäkla //%#(¤#)!

Pallrade mig ur soffan, trots att jag inte mår helt 100, för att åka på box. Väl inne i stan visar det sig att passet är fullt. Bara till att ta nästa vagn hem igen. Så slår man ihjäl en timme i storstan.. Något att tipsa turistbyrån om.

Paket!

Damp ner ett paket innanför dörren i morse när jag stod och borstade tänderna. Nästan som julafton! (Förutom att man får betala själv..) Det var mina två armband från Cocoo.se som hade kommit!

Börjar bli lite less på att gå hemma hela dagarna. Känns inte som att man gör nån nytta liksom.. Hörde av Dany att det blir utlandssemester i vår. Inte alls avis, nej då. Trivs så bra här i regnet och blåsten.



Andra bullar

Igår var det som sagt festdags. Efter en arbetsdag på MUS stack jag hem till Eric på förfest. Jag, Annie, Anna och Alva + Erics killpolare. Mkt trevligt gäng. Runt midnatt kom taxibilarna och vi åkte till Avenyn. Måste erkänna att det var mycket bättre musik igår än sist. När kvällen började med Lasse Holms gamla dänga "Cannelloni Macaroni" sjöng jag överlycklig med. Visade sig ganska snabbt att jag va en av typ 3 på hela stället som gillade den typen av musik så Djn gick raskt över till säkrare kort, dunkadunka. Men men, hade en trevlig kväll ändå..
Mindre trevligt var det på vagnen hem, fick se mitt först Göteborgsslagsmål. Två norskor bredvid mig löste dock snabbt (och högljutt) situationen och kastade av 5 pers. Roligare blev det när en kille i leopardtajts skällde på sin polare som lurat på honom på fel vagn.. Händelserik kväll..

Idag fyller för övrigt plutten 18 år! Stort grattis!
Puss


Jihoooo!

The Clown has left the building!

Lets dance

Sitter och kollar in fredagshöjdpunkten Lets Dance. Jo, ni hörde rätt. Jag sitter hemma och kollar på TV en fredagskväll i storstan. Men lugn, bara lugn. I morgon blir det andra bullar.
I alla fall. Håller fast vid att den där Uffe ser ut som han rymt från Cirkus Scott. Även fast han försökte sig på tricket att klippa sig, spraytana och skaffa ny garderob. Mig lurar man inte så lätt. Bröderna Bronett letar vidare..
Tror för övrigt att Cicci har chans att ta hem det i år med. Med lite konkurrens från Linda.

Slut på ointressant spekulation.

Ojojoj..

Läste på en av mina favvobloggar (singelbloggen på Expressen) att brittiska kvinnor i en undersökning gjort en kravlista på drömmannen. Jag säger bara lycka till..

Drömmannen:

är minst 177 cm lång
väger 79 kilo
har mörkt kort hår
är djurvän
hatar fotboll
har en årsinkomst över 360 000 kronor
kör en silverfärgad Mercedes
gillar att gå på bio och äta middag på restaurang
har haft färre en sex sexuella förhållanden
äger ett hem värt minst 3,6 miljoner kronor

Jo tjena! Med lite tur skulle man kanske kunna skrapa ihop till nummer 1 och 3..

Waste of time

Har slösat bort en och en halv timme på Arbetsförmedlingen idag. Var tydligen jätteviktigt att gå på ett möte där man får veta hur man loggar in på deras hemsida med mera. By the way. Vet inte om det är jag som är fördomsfull, men det kändes som att det bara var massa muppar, och så jag då, som var där idag. Folk som ser ut att inte ha jobbat en enda gång i hela sina liv. Och jag som vart utan jobb i två veckor.. Meeen men. Är väl fördomsfull som sagt.

On demand: Här kommer länken direkt till himlen.
www.titane.ca/igod/

Gud

Hittade en cool sida där man kan "chatta" med The man upstairs. Inget som fick mig att gå med i någon församling direkt..

Me:
 hey God!
God:
Hello child. What's your name?
Me:
 Linnea
God:
  Glad to see you,  Linnea.
Me:
 aaaw, thanks!
God:
Do you have any conditions I should know about?
Me:
 nope, frisk som en nötkärna
God:
No conditions or none I should know about?  How did you hear about  God?
Me:
 hm. kyrkans barntimmar?
God:
Gosh!   Do you have any conditions I should know about?
Me:
 I said no, right?
God:
What did you mean by  it?  No conditions or none I should know about?  I am glad we agree.
Me:
 suck. jag har glasögon, räknas det?
God:
That kind of language does not appeal to me.   If you could have any kind of robot what would it be?
Me:
 ajfan. robomop? (du vet så man slipper städa själv)
God:
Try saying that with more or less context.    Perhaps I'm just expressing my own concern about it.
Me:
 yeah, perhaps..
God:
Gee.  Why the uncertain tone?
Me:
 a question; will I get a job soon?
God:
Ask me anything.   The oracle says:  Ask again later.
Me:
 what?!
God:
Are you confused?
Me:
 a bit.. no job i the near future?
God:
Not much, eh?   Are you serious?  I've heard that about labor before.
Me:
 ok. so the answer is no?
God:
Uh.   That's interesting.  No one has all the answers.
Me:
 not even you??
God:
If not that, what?
Me:
 jag lägger på nu.
God:
Try saying that with more or less context.
Me:
 herrå!

Blev inte mycket klokare av det där. Tycker ändå jag borde få lite bättre service, har ju till och med en Jesus-actionfigur..



Tråkshopping

Jo, det finns faktiskt tråkig shopping! Som idag tex har jag köpt sängkläder och handdukar till badrummet. För 800 spänn! Och då var det ändå halva priset.. Usch. Men det är väl lika bra och passa på, måste ju ändå köpas liksom..

Har vart Gbgare i två veckor nu tror jag det är. Känns mkt bra! Klart man saknar folk hemma; familjen, vänner, grannen och så. Faktiskt till och med jobbarkompisarna. Inte jobbet så mkt dock..
Men hemma-abstinensen kommer stillas lite nästa vecka. Jenny kommer och hälsar på och veckan efter kommer kusinen. Überskoj!

Solglimt

När jag vaknade i morse sken solen! Helt otroligt.. Tog en promenad och när jag kom hem någon timme senare var det mulet och kallt igen.. Typiskt. Längtar ihjäl mig till våren!

Idag klarade min darling Lisa fystestet till PHS! Tvekade inte ett ögonblick på att hon skulle fixa det.. Ett steg närmare drömmen, PoLisa:)


Helgen som gått

Fredag. En halvtråkig start på dagen med tvättstuga och matshopping. Är för övrigt inte alls lika smidigt att släpa matkassar på spårvagnen som att åka bil med päronen till Willys. Usch nej. Dagen blev dock tokmycket bättre när fröken C kom över och vi bänkade oss framför Lets Dance. Vi kom överens om att Danny och Mat-Tina är våra favoriter. Bonden kommer smygande på en tredje plats, inte så mycket för dansprestationen utan för dialekten som utan textning i stort sätt är omöjlig att förstå. Underhållning på hög nivå! Vi kom också fram till att aerobicstanten måste gjort x antal facelifts som fått hennes hårfäste att sitta typ där Leif Loket Olssons börjar.. Emma tror också att Danny och hans danspartner kommer bli årets kärlekspar men jag hoppas för mitt liv att Cecilia kommer dumpa brottarMartin för mannen med de gyllene skorna. Det skulle va bra underhållning! Ser inte Uffe ut lite som en anorektisk clown by the way? Gillade honom bättre med lite trivselvikt..

Igår, lördag, jobbade jag på MUS Drottninggatan för första gången. Kändes bra! Lite ovant med ny butik och så, men det kommer nog bli alla tiders det där.. På kvällen var det utflyttningsfest hos Annie. Jättetrevligt med massa bra folk. Extra skoj att träffa några av de "gamla" gbgarna från förra året.. Runt halv ett-snåret tog vi, efter att ha missat bussen, taxi in till stan. Bestämde oss för att testa Parkan. Typ brats och housemusik hela kvällen, och så vi småstadsbor då.. Helt ok ställe, men Emma och jag bestämde efter en överdos av dunkadunka-musik att det var nog runt kl 3. Vi gick till mitt gamla hood Vasastan och tog varsin burgare på 11:ans, stans bästa grill. Kändes lite vemodigt att gå runt i mitt gamla kvarter. Missade vagnen hem och fick för andra gången ta taxi..




Spaghettiben

Ligger i soffan och är helt mör i benen efter ett aerobicspass. Pust. Har haft en skön dag utan måsten. Tog sovmorgon till efter 10, gick och handlade, gjorde kikärtsbiffar, träffade Annie på stan (mission: klänning till kändisbröllop) och gick och tränade.. I morgon är det tvättstuga och mer matlådslagande som gäller. Sen börjar mitt favvoprogram, Lets Dance! Ska försöka få med Carlsson i fancluben..

J ringde idag och sa att de kommer och inspekterar tapeterna nästa vecka. Ska få omgjort i lägenheten. Ialla fall i köket, där 14 år gamla tapeter med mönster i rött, grönt och blått sitter. Föreningens krav för att man ska få tapetsera om är tydligen minst 14 år gamla tapeter.. Nice. Inte alls att ta i i överkant.. Vardagsrummet är 13, 5 år gammalt, så jag är beredd på knussel.. Tjejen på föreningen hade frågat om vi ville göra jobbet själva. Tackade vänligt men bestämt nej. No. Njet. Nein. Tror jag håller mig till basic grejer som lampor och IKEA-möbler. Hoppas dock det finns fina tapeter att välja på. Skulle inte bli förvånad om man får kolla i nån tråk-katalog med tapeter anno -96 eller nåt. Men terracotta då? Inte?

Dagens raraste: Lillstumpan hade frågat kusinen om jag var "giftsugen" när hon sett ett kort på mig där hon tyckte jag va fin..

Handy(wo)man

En av de sakerna jag var lite skeptisk över när jag flyttade från Nypan var hur jag skulle klara av att sätta upp och bygga ihop saker utan experthjälp från pappsen. Måste säga att jag har överträffat mig själv.. Sitter och beundrar min nya lampa, som jag inte bara har satt upp utan också kapat sladd på. Och så har jag en ny hylla som jag har byggt ihop alldeles själv. (IKEA förvisso, men ändå..) Imponerande. Kanske ska gå och skriva in mig på Arbetsförmedlingen avd BYGG ialla fall?

Var på jobbintervju idag. Skulle ha gått igår men lyckades försova mig. Helt otroligt.. Jag har i princip försovit mig 5 gånger i hela mitt liv, men lyckas alltid pricka in det när det är nåt jätteviktigt som ska hända. Gången innan igår så försov jag mig när jag skulle titta på en lägenhet.. Men idag kom jag, efter att ha vaknat minst en gång i timmen hela natten och kollat klockan, iväg till intervjun på ett bemanningsföretag. De ringde upp mig redan när jag satt på vagnen hem och hade nåt jobb på g. Ska dit nån gång nästa vecka.. Sen ska jag till MUS i eftermiddag och prata lite med the boss där. Och efter det är det tandläkaren och träning. Puh, det är slitigt att vara arbetslös..

Experten fyller år idag också. 52 år ung. Happy b-day!



Bowling

Spenderade lördagskvällen på bowlingbanan tillsammans med Emma, Annie, Jimmie och Pierre. Übertrevligt! Efter mycket dramatik, bl.a en bruten nagel och en halkolycka, hade jag och Jimmie vunnit en serie var. Inte helt oväntat var det tvunget att avgöras på något sätt. Så på väg hem fick det bli prickskytte med snöboll. Jojust. Jimmie vann, till Annies lättnad (husfriden you know), med en träff mot noll. Jag skyller på mina vantar som hämmade mitt kast. Plus att jag är ju inte på så god fot med vintern sen tidigare, är ju lite svårt att helt plötsligt behöva ta hjälp av sin ärkefiende. Men unnar ju självklart honom segern. Ska förövrigt nämna att jag slog tre strike i rad! Innan Jimmie snodde mitt klot och det helt plötsligt gick mkt sämre efter det..
 


IKEA

Har varit full rulle hela dagen. Vaknade tidigt i morse av att en lastbil åkte förbi i jordens fart så det skallrade i hela lägenheten. Var sen på Arbetsförmedlingen. Hann med att gå till fel ställe innan jag hittade rätt, trots att jag kollade upp på nätet vart jag skulle knatade jag in på Arbetsförmedlingen BYGG och tänkte skriva in mig. Fick en frågande blick av snubben i informationen, som att jag inte skulle kunna jobba inom bygg? Har ju tamigtusan jobbat på koksen, jag klarar allt! Väl på rätt förmedling får jag ju självklart hjälp av tjejen som pratar sämst svenska och vars dator krånglar. Jomenvisst. Efter mycket om och men kom vi iaf fram till att jag ska dit om 2 veckor. Har dock inte tänkt va arbetslös så länge..
Sen gick jag ner på stan och träffade Emma, som trots hjälp av kartan hade gått vilse och fick ta världens omväg för att komma dit vi skulle ses. Inte lätt i en ny stad inte..
Har sen spenderat hela eftermiddagen på IKEA och COOP med Emma och Anette. Ligger nu i soffan, x antal tusen fattigare, och väntar på Malin.. I morgon blir det bowling med Annie och co. Strike!!

Nytt år, nya tag

Sitter i nya lyan. I Götet. Yay!! Har tagit en paus från allt fix och trix som måste göras. Vilket evighetsjobb! Har omorganiserat lite i köksskåpen, plockat upp alla grejer till badrummet och ska snart ta i tu med alla kläder som ska in i garderoben. Precis, en garderob. Singular. Ska bli spännande och se hur kläder från fyra garderober får plats i en. Men inte i närheten så spännande som att se hur fröken C ska få in grejer från 35 kvm till nya stället på 18.. Oliiidligt spännande..

I morgon blir det en sväng till IKEA med Emma och Annette. Ska nog ta och köpa mig en hylla så jag får upp lite saker. Och lådor att ha under sängen för jag tror inte ett ögonblick på att alla kläder går in i garderoben..

Var ute en sväng för att handla lite mat och se mig om i nya området. Skumt hur vilsen man är när man just har flyttat till något nytt. Var på turistinformationen tidigare och plockade upp en karta. Lika bra det..

I have to admit I sometimes lied in those letters
Tried to make life better than it was
I still wasn't kissed at sixteen
And I still need a friend


RSS 2.0