Oh happy day

Idag fick jag en ny brosch av Kicki! En lika dan, jättefin. Funderar på att rama in den, kommer aldrig våga ha på mig den efter missödet med den senaste..

Har i alla fall beställt en ny nyckel av JB. Ska hämta den i morgon (om jag kommer igenom berget av smutstvätt och sopor..) 200 pix ville hon ha för en ny. Hoppas herr Klåfinger på posten känner sig stolt.

En tyst minut

Igår fick jag en helt underbar brosch av en tjej som jobbar på Åhléns. En rosettbrosch från Fornarina som jag har letat efter i typ hela mitt liv, eller nja i alla fall ett tag nu. Knäppte fast mitt nya hjärtegull på tröjan och drog för att fira Erics födelsedag. Efter någon timme på krogen tittar jag ner för att beundra rosetten och inser till min fasa att det nu enbart sitter en säkerhetsnål på broschens plats! Har lyckats tappa broschen jag letat efter i typ hela mitt liv, eller nja i alla fall ett tag nu, efter endast någon timme som dess stolta ägare. Jag sörjer.

Jag hade en gång en brosch, med segel och ruff och köl.. Eller hur var det nu?

Nyckeltjuv

Glömde en nyckel hemma hos Jenny när jag var i Nypan sist. Igår la Jenny den på lådan och idag när jag kom hem från jobbet låg ett kuvert innanför dörren. Ett tomt kuvert. Antingen så har nyckeln skavt hål på kuvertet och trillat ur någonstans mellan Nyk och Götet. Eller så har någon postgubbetjuv snott den.. Jag kan i alla fall inte boka tvätt-tid eller slänga sopor, oavsett hur nyckeljäkeln nu kommit bort.

Inredning

Apropå inredning, kolla in Björn på 4an:)

Tapetchock

Var med mamma på Engelska Tapetmagasinet och spanade in tapeter. Ska göra om i sommar och hyresvärden har gått med på att pröjsa kalaset om vi gör jobbet själva (med vi menar jag självklart pappa)
Efter JBs (jäkla bovärden) senaste besök, då hon visade sig vara en snåltarm av rang, förväntade jag mig typ få välja mellan en mintgrönblommig och en aprikos-svampad tapet. Men döm om min förvåning! Jag fick kolla i hela 4 stycken kataloger på tapetaffären. Har typ redan bestämt mig. Ska bli skönt att få bort de gamla fula tapeterna och äntligen kunna göra stället lite mer moi.

Minisemester

Så var man tillbaka i verkligheten igen. Har varit hemma på minisemester i en dryg vecka. Hann med allt som man bör; träffa familjen, gulla med kusin och kusinbarn, Ålandskryssa och bar-runda i storstan. Har varit alla tiders!

I lördags, efter en 24-timmars med galningarna från H2, mötte jag upp Lisa, Tobias, Linda, Frida, Kalle och de sena Lehnbomsyrrorna på Fika (ny lokal, uråldrig meny). Hade en lugn kväll som slutade med en repa på Birgers. Skönt att komma hem ibland, så att man inser att man gjort rätt som flyttat, som Carin sa. Allt var sig likt, men det kanske också är charmen på något vis? Anton spöade mig, för första gången i sitt 18åriga liv, i armbrytning. Det är ju i och för sig något nytt.

En liten parentes. Skulle ner i tvättstugan och boka en tid när jag insåg att jag har lämat tvättstugenyckeln i Nypan och tagit med mig Jennys lägenhetsnyckel hem. Dumt.

Konstapel Nilsson

Idag fick Lisa besked om att hon kommit in på Polishögskolan! Så jäkla skoj! Säger som min gamla vän Gert, äntligen..

Har för övrigt namnsdag idag. Eftersom det typ är mitt namns födelsedag firade jag mig själv genom att köpa nya bikinitrosor. Ska ju badas på kryssen.. Att bikinisäsongen redan är här, i år igen.. För att åter citera Gert, lite sarkastiskt denna gång, äntligen..


Telefonen

Öppnade just månadens hemteleräkning. 200 spänn. Har av de pengarna ringt för 3 kronor. Tre. Resten är fasta avgifter och dyl. Börjar fundera på om det lönar sig att ha hemtele..


Hem!

På onsdag åker jag hem till Nypan! Wiiiiie!! Ska bli så jäkla skönt att komma hem en stund. Mycket ska hinnas med, bla Ålandskryss, middag med Kalle & co, träffa familjen mm mm. Men kul ska det bli! Längtar..

Grillpremiär

Har haft en kanonhelg! Var ledig igår och idag och har passat på att ligga ute i solen. Lite bränd, men det hör väl till nu när solen äntligen börjar titta fram.
Låg i Slottsskogen igår med Annie, Anette och Lotta. Drack bubbel och mös i solen. På kvällen premiärgrillade vi på Annies innegård. Hela tjejgänget var på plats och vi hade hur trevligt som helst. Kvällen slutade med dans på Excet.

Idag har jag också passat på att vara ute i solen tillsammans med Ida. Har även hunnit med att hänga med Emma, som för övrigt hade lite jobb på gång som hon ville ha hjälp med. Vill inte säga för mycket men vi ska sminka modellerna till en ny reklamkampanj för ett väääldigt stort läskmärke. Spännande..

Fick by the way småpanik när jag bläddrade igenom almanackan och såg att jag typ missat att ringa mammsen på mors dag. En närmare titt visade dock att danskarna firar mors dag idag. Grattis till alla danska mammor då..

Men seriöst..

Helt sjukt det här med tjejen som varit inlåst i en källare i apmånga år. Läste på löpsedeln när jag gick till jobbet i morse att hon tydligen hade haft någon hemlig pojkvän. Asså, om hon, som suttit inlåst i 24 år lyckats träffa en kille sätter hon ju mig, singel trots 23 års frihet, i ganska dålig dager..


Tandläkarmiss

Var hos tandläkaren igår och skulle laga en tand. På vänster sida. Min tandläkare började som vanligt med att lägga en bedövning. Efter ett tag kom vi fram till att bedövningen var lite klen så han bestämde sig för att lägga en till. Den andra gången la han den på högra sidan. Okej, tänkte jag. Det var väl lite skumt, men eftersom man inte direkt är någon expert själv tänkte jag inte så mycket på det. Efter att han var klar med den andra bedövningen så frågade jag, lite försynt, hur det kom sig att han bedövat på båda sidorna. Han blev helt likblek och började ursäkta sig, svamlade om vilket nybörjarmisstag han gjort, och att jag nu kommer gå därifrån som värsta stroke-patienten. Börjar nu känna mig liiite nervös. Ser framför mig hur hela underkäken förlamas, dräggel, talsvårigheter mm mm. För att va riktigt säker på att jag är helt väck i munnen lägger han ytterligare en bedövning, denna gången på rätt sida. En timme senare, lagad och klar, men en ordentlig varning att absolut inte äta något med risk för att bita av mig hela tungan, satt jag på SOHO och lunchdejtade Emma x2 och kastade trånanade blickar på maten. Vilken miss.

Tomhet

Har gått runt med en sån konstig känsla i magen idag. Någon slags tomhet liksom. Lite pirrande och gnagande..


Jag har lessnat på att vänta, ärligt talat jag är trött..

Briggen?

Var på trettioårsfest igår. En klasskompis till Eric, som för övrigt är gammal Okle-bo, fyllde år. Det var en helskum kväll! När man klev in i lokalen var det typ som att befinna sig på Briggen en fredagskväll. Var och varannan gäst var från Okle och det diskuterades inte vilken stadsdel i Götet man bor i utan snarare vilken gata man är uppväxt på. Jahaa, så du är från Lingonvägen.. Som att det inte skulle va skumt nog att springa på gamla killar man tränat judo med, folk som kände ens gamla granne osv osv så knackar helt plötsligt en tjej mig på axeln. Det visar sig vara Maria, Nyköpingstjejen som hyrde min Ggb-lägenhet innan mig! What!? Och efter att vi snackat en stund visar det sig också att hon är syrra till ett gamalt hångel.. Minst sagt händelserik afton.


Hej Alva!:)

RSS 2.0