Livets orättvisor

Såg en sak häromdan på vagnen hem som störde mig som faen.. För snart ett år sen åkte jag, som ni kanske vet, fast i en biljettkontroll på spårvagnen. Jag hade just köpt ett 3 månaderskort men glömt att aktivera det, så när biljettkontrolltjejen kollar mitt kort ser hon att jag åkt "utan att betala" i 5 dagar. Jag förklarade mitt misstag, och att jag köpt ett kort för 850:- men glömt att aktivera det tyckte jag räckte som förklaring för mitt "gratisåkande". För att göra en lång historia kort fick jag snällt betala 1200 spänn i böter några dagar senare..

Nu till det som störde mig. Satt som sagt på vagnen hem, bredvid mig sitter 3 fjortisbrudar. På kommer en kontrollant, kolla på allas biljett (inklusive mitt AKTIVERADE kort) men stannar vid fjortisarna som åker utan att ha betalat. En av tjejerna förklarar att de inte har fått sina Västtrafikkort från skolan än och kontrollanten köper det! JAG som köper mitt egna jävla kort för massa pengar får ingen pardon för att jag glömt aktivera det och därmed åkt free i 5 dagar, men de där tjejerna som FÅR sitt kort från plugget slipper undan böter trots att de säkert fuskåkt hela jäkla sommarn..

Västtrafik närmar sig förstaplatsen på min hatlista. Ett snedsteg till och de har snott guldet från vintern..


Kick-off

I helgen var det dags för den årliga kick-offen med jobbet. Denna gång stod Köpenhamn på tur och i lördags morse tog jag och mina kollegor 07:40-tåget söder ut..

När vi kom fram till hotellet vid 11:30 checkade vi in, fick en liten present, hälsade på alla MACare från övriga diskar och käkade en supergod lunchbuffé.. Efter maten gick vi till Planetariet där "mötet" skulle hållas. Coolaste lokalen ever! Vi satt i bakåtlutade biostolar med en stor duk välvd över oss.. Lyssnade till när the bosses snackade om försäljning, kommande årets planer mm. Det delades ut priser för alla olika tävlingar vi haft under året, alla "skillade" fick sina fina halsband (inklusive moi), våran special guest uppträdde (U2 konsert i 3-D, apball!)..

På kvällen bar det av till Park för middag, drinkar och dancing all night long. Jag och Jenny skötte oss exemplariskt och tog bussen tillbaka till hotellet kl 01. Övriga kollegor (Pantertanterna) stannade ute till efter 04.. Söndagen avslutades med frukostbuffé på hotellet innan det var dags att pallra sig mot tåget..

Gotta love my job!

RSS 2.0