Low monday

Känner mig så låg idag.. Skulle liksom behöva gråta lite. Men det kommer inget. Så det bygger liksom på mer och mer inombords. Försöker med alla mina knep, just nu lyssnar jag på "Make you feel my love" med Adele på repeat..

Hittade btw en tjej som verkar ha samma problem som jag när det gäller att stå med tårna pekandes framåt.


http://blogg.mama.nu/cecilias-blogg/

Åh, neeej!

Nej, nej, neeeeeej! Jag har fått ont i ryggen. Faaan också! Inte idag! Inte för att jag vill ha ont i ryggen någon annan dag heller, men just idag passar det extra jäkla skit dåligt. Ikväll ska jag nämligen ha fest. Och det har jag (och de flesta av mina svältfödda-på-festligheter-vänner) sett fram emot aplänge nu..
I torsdags var jag och tränade, styrka med fokus på rygg. Har försökt koncentrera mig på det på gymmet med tanke på min historia med 2 hejdundrandes ryggskott. Kanske tröttade jag ut ryggen för mycket?
Sen igår var det tok-busy på jobbet, tog ryggen stryk? I natt har jag legat i fosteställning hela natten, för att försöka slappna av så gott jag kan. Och nu ligger jag på spikmatta. Ryggen MÅSTE bli bra till ikväll!
Det sitter liksom i svanken, och det gör att rumpan blir helt spänd och krampaktig för att typ kompensera för ryggens smärta. Det ser typ ut som att jag är bajsnödig när jag går..
Kanske kan bli en hit i Gbgs nattliv?

Lånebil

Nästa helg ska jag ner till Emma i Malmö. Hennes kille ska åka Vasaloppet, så vi passar på att ta en tjejhelg med shopping och schlager-tema! När katten är borta, you know.. Vi har dock lovat Tommy att hålla koll på hans position i loppet under dagen, medan vi ligger hemma och bakis-slappar. Tommy har för övrigt lånat ut sin kära Audi till oss, så vi bilar ner till Malmö fre och hem igen på sön. Vi fick lova dyrt och heligt att vi står för varenda krona om något i bilen skulle gå sönder. Jag kom på den utmärkta iden att om Emma är för bakis och trött på sön så kan ju jag ÖVNINGSKÖRA upp till Götet.. Emma höll med och sa att vi bara får svänga in på någon mack och köpa en övningskörnings-skylt. Tommy var inte road..

Dr. Evil

Sitter i godan ro och kollar in förlossnings-TV på femman. (Fråga mig inte varför)
Helt plötsligt ställer sig någon och asgarvar utanför mitt fönster! Ett sånt där elakt, hånfullt, skurk-garv! Mwaahahahhaha..

Så nu sitter jag och kollar in förlossnings-TV med en liten hjärtattack som sällskap.

Och där fick man se en ryggmärgsbedövning.. Oh, mama.

Snygg-Erik

Ja, det är just Snygg-Erik som mamma sitter vid på tåget hem. När jag åker tåg har jag tur om det bara sitter EN gråtande unge i min vagn..

Vi har i alla fall haft en jättebra helg, jag och mami. Göteborg har visat sig från sin allra bästa sida med strålande sol, klarblå himmel och några isande minusgrader. Helgens stora mission var ju så klart shopping! (Man får ju passa på när pappa stannar i Nypan) Mamma hittade massor med fina kläder, doftljus och fin-tvål, medan jag har köpt en två (fin-tvål dock) och en duk. WTF?! Jag har blivit världens sämsta shoppare..
I går var vi och åt middag på Mañana, det hör liksom till när man besöker mig. Det var tokgott, precis som det brukar vara!

Nu har jag landat i soffan, ska förbereda mig för en jobbvecka efter 4 underbara lediga dagar!

Mammabesök

Väntar på min kära mor som ska besöka bästkusten över helgen. Vi ska ha en tjejhelg med bl.a shopping och middag på Mañana. Tyvärr sabbar ju SJ planerna som vanligt, så mamma är skapligt försenad..


Idag har jag btw gjort en av de tråkigaste sakerna som man kan göra. Jag har handlat en ny BH. Fy faen, vad det är tråkigt! Och dyrt.. Som tur var så fick jag toppenbra hjälp av en tjej på Change, så det gick hyffsat smärtfritt ändå. Det är märkligt vilken dålig koll man har på sin BH-storlek. Och ändå så använder man den varje dag.. Vi tjejer kanske ska tänka efter en extra gång innan vi surar ur på våra pojkvänners val av storlek när det vankas present..?


Fick just ett mess från Mami, tåget är just nu 1 timme och 15 min sent. Bra jobbat.

07: Min bästa vän

Oj, vilket svårt ämne!
Jag själv anser att jag har ganska många vänner. På det sättet är jag väldigt lyckligt lottad. Men samtidigt är jag en periodare. Jag umgås liksom t.ex med en väldigt tätt och ofta en viss period, medan jag träffar en annan mer sällan över en fika. Och så tvärtom. Det känns som att nu, när man är äldre, så påverkas ens umgänge av saker som när man kan pussla ihop kompisträffar med jobb, pojk/flickvänner, fritidsintressen mm.
Men jag har två kompisar som jag ändå måste räkna till mina bästa vänner. Mina bästa, och äldsta.

Mina bästa gillar att kramas


Mina bästa gillar godsaker


Mina bästa är bra på sport




Mina bästa gillar att klä upp sig



..verkligen klä upp sig!




Tvätt och etikett

Som jag har nämnt innan så stöter man på många knäppon i tvättstugan. I dag hittade jag denna lapp:



Hur svårt ska det va liksom?


06: Min dag

Min dag började kl 08:00.
Jag gick upp och gjorde i ordning en "drink" med Husk. Det är en grovkornig sörja som smakar jord. Jättebra för magen tydligen..
Sen käkade jag frulle, ägg och tonfiskröra, innan jag gjorde mig klar för jobbet.

Jobbade till 18:30, med en timmes paus för att äta min misslyckade svampstuvning. Efter det stack jag en snabbis till Classe O för att köpa en roller och magnetlås till köksluckorna. (Hemmapyssel är som sagt min nya hobby..)

Mötte sedan upp fröken C och fina Lina och vi gick i den nyfallna snön iväg till ett fik. Där åt jag en semla. Den första på säkert 5 år. Det var inte alls så gott som jag ville minnas, så det blir nog inte fler för mig. I år i alla fall..

Nu sitter jag och slöglor på Efterlyst, sen ska jag läsa klart min bok innan det är läggdags..
(Min sovstatus är förresten oförändrad. Har inte hört grannen härja något sen i söndags, men vaknar ändå flera gånger per natt. Dags att kalla in the heavy stuff? Piller. Eller sprit.)


05: Vad är kärlek?

(Något som INTE är kärlek är att det långa inlägget jag just skrivit raderades..)


Vilken passande tema, så här på Alla hjärtans dag och allt..

Vad är egentligen kärlek? För mig finns det flera sorter. Kärleken till familjen, till vännerna, till en pojke, till ett barn. Till mitt jobb..?
En vän berättade idag om hennes kompis som just börjat dejta en kille. De är liksom i den där spännande, första fasen av kärlek. Själv är jag just nu i andra änden.

Kanske återkommer med svaret på vad kärlek är, en annan gång..

En födelsedag

Idag fyller min kära, fina Lina år! Hela 27 bast blir hon gammelgumman. Ojoj, det känns extra härligt att (bara) vara 26!
I present av mig har hon fått en biljett till Håkan Hellströms spelning på Slottsskogsvallen i juni. Ska bli helt fantastiskt! Vår senaste Håkan-upplevelse, konserten i höstas, förstördes tyvärr lite av hjärtekross. Men i sommar smäller det! Utan brustna hjärtan..
För att fira den stora dagen gick vi även på bio efter att jag slutat jobbet. Vi såg 127 timmar. Den där om han bergsklättraren som fastar med armen under en sten, ensam i en ravin. Hur kommer man då loss? undrar ni. Jo, man bryter ju sin egen arm, och hugger sen av den med en armékniv. Såklart.
Jag och Lina var inte de enda i salongen som nästan pjukade upp popcornen om jag säger så.. Men ändå, en helt ok film.
(Tips till alla äckelmagade: håll för öronen samtidigt som du blundar. Då slipper man både SE och HÖRA ben knäckas. Bara ett tips..)


Skrev förresten en lapp idag till min granne. Inte en arg lapp, mer en "sluta härja på natten och sov som vanligt folk"-lapp. Men ändå var jag lite spänd idag på hur min lapp skulle tas emot. Lite nervös liksom.. Man kanske skulle få en arg lapp tillbaka? En bomb i brevlådan? En yxa i dörren?
Nada.

Bilder

Det kommer mera..


Så rart:)


Yatzykväll


Yatzy-gänget


Tjejerna på besök i Gbg!


På Gretas


Emma kom till Götet


Gula brillor var ballt


På Hard Rock med Annie

Nostalgi

Hittade en massa skivor med bilder på när jag städade förut! Lite blandat från make up-utbildningen på IMC, festbilder, julfiranden osv. Här kommer ett smakprov:


Från IMC


Min modell på IMCs slutprov


Emma goes vintage!


IMC


IMC


Firade jul i ett fult låne-hus med de här mupparna


Mitt-i-natten-pizza hos fröken C


Första mötet med PoLisas blivande man!


Fik@


Percy?


I Malmö med Emma


Botten upp!


More to come!


10/2

Men usch och fy vilket väder! Götet har tidigare skämt bort mig med torra trottoarer, plusgrader och sol. Men nu jäklar fick man igen för det! Det är snöblask, grå himmel och stormvindar som gäller..
Dock trotsade jag och Linn skitvädret och gick till Friskis. Vi körde lite styrka och avslutade med 50 min intervall-löp på bandet. Snacka om att jag kommer få sota för det imorgon..

Nu ska jag ta tag i mitt lilla hem. Är sugen på att möblera om, men jag vet inte riktigt om jag kan ha det på annat vis än nu. Hemmapyssel har blivit lite av min besatthet på sistonde. Tror att det är sen jag och S gjorde slut. Man spenderar liksom mer tid hemma nu, så jag vill att allt ska vara fint.. Att bo lite större hade ju inte skadat heller. Ge mig fler rum att fixa och trixa i!

04: Det här åt jag idag

Men gaaah, vad ointressant! Var god plocka fram anteckningsblock.

Till frulle blev det 2 kokta ägg med majonäs
Lunch: Lax med chilismör och spenatsallad
Och så en liten kaffe på eftermiddagen
Broccolisoppa fick duga till kvällsis

Så, det var mig ett jävlans kul inlägg!

En lördag

En ledig lördag innehåller i princip alltid samma sak: städning och lite fest.
Började dagen med en skön sovmorgon för att sedan gå på projekt städ. Dagens mission var att få rent fläkten och väggen ovanför i badrummet. Dock hade jag inte räknat med att fläktjäkeln sitter så högt upp! Efter att ha insett att jag inte kommer växa ytterligare 10 cm på morgonkvisten kom jag på en genial idé! Så badrummsvägg och fläkt är nu städad av mig, ståendes på tå på toastolen men en skursvamp fastnypt i en stektång. Voilà!
Morgondagens städ: tvätta fönster kanske?

Nu ska jag göra mig lite fin för några öl på stan med Landén. Men först blir det ett litet pit stop hos fröken C på Heaven 23. Apoteket har tydligen restat hennes p-piller. Who u gonna call? Linnea.


Läsvärt

Jag har blivit helt blogg-tokig! Måste tipsa er om mina favoriter:

www.colorelle.blogg.se
www.underbaraclara.nu
www.rodeo.net/niotillfem
www.finest.se/katrin
www.blogg.aftonbladet.se/schulman
www.elsa.elle.se

För att nämna några.. Är det någon mer än jag som blivit besatt av det här, som har favoritbloggar som man läser varje dag?

Tvätt-hat

Fan vad jag hatar den gemensamma tvättstugan! Har varit med om allt ifrån en gubbe som tog min tvätt-tid för att han inte fick plats med all sin tvätt i sin maskin i lägenheten, till en tanta som smygtumlar på min tid och därför lämnar kvar mina kläder i en blöt hög. Idag hade en granne snällt nog lämnat kvar hela sin hundhårssamling på linorna, golvet och väggarna i torkskåpet.. Det bokstavligt talat yrde runt hår så fort man rörde sig där inne..

Hoppas hennes hund nu är naken, som straff.

03: Mina föräldrar



Här är de, mina föräldrar! De har varit gifta i 25 år, vilket jag tycker är fantastiskt.. Det är så man själv vill ha det någon dag.. Att dras med samma gubbe/gumma i hela livet är nog inte så pjåkigt.
Mina föräldrar är rätt olika, lite som varandras motpoler. Mamma tex är den som har många bollar i luften, hjälper en med saker omedelbums, fixar och trixar. Pappa däremot sätter påminnelse i mobilen när han ska hämta en någonstans. Annars glömmer han bort en. Dock är han lugn, stabil och rolig som bara den!
Jag är nog mer lik min pappa till sättet (lugn, stabil och askul?), medan min bror fått mammas egenskaper. Så vi kompletterar varann bra, hela familjen Eriksson..

02: Min första kärlek

Har funderat lite på det här, vem som faktiskt var min första kärlek? Jag har, liksom många andra, haft några klassiska kändisförälskelser- typ killarna i Take That, den mörkhåriga i Westlife m.fl. Men sen slog det mig!

Han som kammar hem priset som Linneas första kärlek är:




Vem gillar liksom inte en lång, smal, rödhårig grabb med pottfrilla?

01: Om mig

Hur beskriver man bäst sig själv? Jag gillar listor, så här kommer Linnea-listan:

*26 år *Inflyttad Göteborgare, utflyttad Nyköpingsbo *Make up-artist *Facebook-beroende *Friskis och svettis-medlem *Musiktokig *Tatuerad *Sportfåne *Ordningssam (läs pedant) *Bloggfanatiker *Hemmakär *Secondhand-fynd-letare *Festprisse *Godisgris *Dagdrömmare *Kass i köket *Vegetarian *Barnkär *Spindelrädd *Kitsch-älskare *i-Phone-missbrukare *Mellanbarn *Moster *Ironisk *Piercad


Men det visste ni väl redan?


30 dagar

Just det! Här är vad ni har att se fram emot:

Dag 01: Om mig
Dag 02: Min första kärlek
Dag 03: Mina föräldrar
Dag 04: Det här åt jag idag
Dag 05: Vad är kärlek?
Dag 06: Min dag
Dag 07: Min bästa vän
Dag 08: Ett ögonblick
Dag 09: Min tro
Dag 10: Dagens klädsel
Dag 11: Mina syskon
Dag 12: I min handväska
Dag 13: Den här veckan
Dag 14: Vad hade jag på mig?
Dag 15: Mina drömmar
Dag 16: Min första kyss
Dag 17: Mitt favorit ämne
Dag 18: Min favoritfödelsedag
Dag 19: Detta ångrar jag
Dag 20: Den här månaden
Dag 21: Ett annat ögonblick
Dag 22: Det här upprör mig
Dag 23: Det här får mig att må bättre
Dag 24: Det här får mig att gråta
Dag 25: En första
Dag 26: Mina rädslor
Dag 27: Min favoritplats
Dag 28: Det här saknar jag
Dag 29: Mina ambitioner
Dag 30: Ett sista ögonblick

1/2 2011

Ja men hej! Man kanske skulle ta och börja blogga lite igen? Inte för att det är så många som läser, eller för att det är så intressant att läsa heller för den delen.. Men för att få skriva av sig lite kanske..?

Börjar nog med en "30 texter på 30 dagar". Bara för att komma igång lite..

RSS 2.0