Still ill

Åh, fy vad det är segt att vara sjuk! Soffan växer snart fast på ryggen min.. Och till råga på allt äter jag en äcklig hostmedicin som smakar lakrits och vanilj. Hur fasen tänkte man när man smaksatte den?! Smakar som den där grekiska spriten blandat med vaniljvodka. Och inte ens lite full blir man..

Drömtydning?

Vaknade nyss efter en så jäkla konstig dröm. Jag var i Gbg och fick skjuts hem av 2 killar. De är båda från Nyk, och inga jag direkt umgås med på riktigt. Iaf, när vi svänger in på min gata så känner jag inte alls igen mig, kan liksom inte hitta ingången till min gård.. Vi åker vidare och stannar efter ett tag för att vända om. Då slänger en av killarna iväg nåt över axeln, och jag som står bakom honom kör en fantomräddning och fångar det han kastat, rakt över mitt eget huvud. Då visar det sig att det jag just fångat är bajs(!) som jag nu mosat ihop i handen och tappat ner i skallen.. Vad i hela friden betyder nu detta?! Förvirringen i drömmen över var jag bor känns inte så långt ifrån verkligheten, med tanke på situationen med lägenhetskontrakt osv. Men bajset? Att jag nu är sjuk och därför mår skit?

Money, money, money

Loggade in på Skatteverkets hemsida för att deklarera. Jorå, 486 spänn får jag tillbaka.
I´m rich, bitch!

Kyrkan tog över 2200:-, dock vågar jag inte gå ur. Vill ju inte komma på fel kant med you know who..


Långhelg

Åh, så himla skönt med en ledig långhelg! Tyvärr finns det ett stort minus med att inte vara på jobbet, jag blir ALLTID sjuk! Har legat inne i 2 dagar med huvudvärk och i morse när jag vaknade hade jag sällskap av halsont. Kände mig först 150 år gammal och trodde huvudvärken var en 2-dagars bakfylla, men det var nog förkylningen som gjorde sig påmind.

Förutom diverse krämpor har helgen varit bra! I fredags gick jag, Carro, Indika och Åsa ut på en spontan AW. Började kvällen med tapas och några glas rött på El Corazon. Där stannade vi några timmar tills ett gäng medelålders tanter vid bordet bakom skrämde bort oss med deras skrik-tjut-gap-skratt. (Ni vet vad jag menar, right?) Mellanlandade ett tag på Lounge(s) där vi fick sällskap av Indikas kollegor. Runt 01 stack jag till Skål och mötte upp Lina och Linn. Var hemma runt 03:30 efter en taxiresa med en as-go chaffisgubbe.

På lördagen gick jag och Lina en promenad runt Linnè och Slottsskogen, i strålande sol! Underbart! Stannade för en lunch på Bönor och Bagels innan jag åkte hem och gjorde mig klar för kvällen. Efter några timmar kom Landén hem till mig och hjälpte mig sätta upp den fina stringhyllan i köket.
 


Måste bara komma på vad jag ska fylla skönheten med..

Som tack för hjälpen bjöd jag honom på öl och pizza från Götas. Efter det mötte vi upp fru Landén och hennes syrra Ida, hemma i Idas fina lägenhet bara ett stenkast från mig. Avslutade kvällen med sällskapsspel, MIG. Jag och Landén, som var i samma lag, var helt klart bäst. Ändå fick vi spö, konstigt det där..

Igår låg jag i soffan mestadels av dagen, städade bort borr-damm från kvällen innan och försökte kurera min skallebank. Typisk söndag liksom..

Idag är sista dagen på långhelgen och planen var att möta upp Linn på Friskis. Kanske inte är så smart nu när jag inte är helt kry? Orka vara inne en dag till? Kanske får bli en tripp till Second handen i kvarteret och spana in fina saker att fylla Stringen med..

Missing



Återkommer strax med en helgrapport..

The fighter

I måndags var jag på bio, "The fighter", med fröken C. Rätt bra film faktiskt.. Dock såg vi den mest för de hunkiga skådisarna.




Hade inte riktigt varit samma sak med killarna som storyn baseras på:


Liksom, nej tack..

14/3

Jag och Sara Varga har något att säga till hantverkarna i grannens lägenhet: Spring för livet om det är dig kärt.. Liksom, vem behöver en väckarklocka när idioterna börjar kränga upp grannens golv kl 8? Håller tummarna för att de håller på att ljudisolera lägenheten så att jag aldrig mer behöver höra ett pip därifrån..

String

Tog en sväng förbi min loppis idag. Jag är på jakt efter någon fin vas att ha hemma. Fick en bukett rosor av mamma när hon kom ner och insåg att jag inte har något att ställa blommorna i. De gjorde sig liksom inte så bra i en kanna från Mique med ordet "mjölk" på. Insåg också att jag får blommor alldeles för sällan, men det är en annan femma..
I alla fall. Väl inne på loppisen sprang jag på en Stringhylla! En orginalare med vita gavlar och hyllplan i teak. 625 pix gick den på. Ett kap! Ska ha den i köket tänkte jag. Nu ska jag bara få min kära handyman Henrik att göra ett pit-stop hos mig på sin borrar-turné i stan (fina Lina behöver också manshjälp. Hur ska man klara sig utan en karl egentligen?)
Hyllan ska sen fyllas med en massa söta prydnadssaker som jag länge har suktat efter..

Hjälp!

Fan, idag har jag haft ont i ryggen igen. Hela jäkla dagen.. Vad ska jag göra?? Tips pliiis!

Korpen

Anna berättade idag att de är ett tjejgäng som ska starta ett Korplag i fotboll till våren. Känns ju faktiskt rätt lockande att hänga på! Liksom damma av mina gamla fotbollstakter från förr. Jag kanske till och med kan klå mitt jonglera-med-fotboll-rekord på 25.. Undrar om jag har kvar mina fotbollsskor hos päronen? Och mina benskydd.. Var tusan är mina knäskydd? Min OIK-tröja? Måste ju ha hela kittet när jag spöar övriga Göteborgs korpenlag..

Bakslag

Nej, nu blir jag riktigt depp! Igår hade vi världens finaste väder, strålande sol, blå himmel och någon plusgrad. Men idag, då jäklar! Öststats-grå himmel, snålblåst och SNÖ i sidled! Jag blir tokig..

3 in 1

Idag är det både Kvinnodagen, Fettisdagen OCH Pannkaksdagen! Det kan ju bara inte vara en slump..

Back in Gbg

Oj, vilken trevlig helg jag har haft i Malmö! Stan är ju bara hur mysig och fin som helst! Om jag en dag lessnar på Götet så kan jag absolut tänka mig att flytta till Malmö. Ska bara försöka få folk att börja prata ordentligt så att man förstår..
Som vanligt har jag inga bilder att visa:( Var duktig och tog med mig kameran, men glömde den där lilla detaljen med att ladda batteriet. Osmart.

Vi kom i alla fall ner runt 22-tiden i fredags kväll. Status på Tommys Audi: helt intakt.
Spenderade kvällen framför TVn. Och vilken TV sen! Eftersom jag inte hade laddat kameran så får ni måla upp en egen bild. Om Emma och Tommys TV är ett stort A3-kuvert, så är min TV ett frimärke. Ser ni det?

Tog en lång sovmorgon på lördagen och gick ut en sväng på stan. Emma handlade smink på MAC och jag köpte nada. Kom fram till att jag har blivit en förnuftig (och därmed astråkig) shoppare. Jag kollar gärna, funderar länge och väl på om det är något jag behöver, och kommer i 9 av 10 fall fram till att nej, det är onödigt. Fy faen, vad tråkig jag är!
Efter några timmar på stan gick vi hem och började göra oss i ordning för kvällen. Jag duschade för första gången i en sådan där "vattenfalls-dusch" (Emmas lägenhet är fantastiskt fin!)
Sen kollade vi på Mello, drack vin och käkade chirre. Det var förresten första gången som jag såg Melodifestivalen för i år. Hur katten kunde den där misshandelslåten gå vidare!? Liksom "Spring för livet". Jäkligt munter titel..

Runt midnatt tog vi en taxi, som vi betalade med 95:- i mynt, till en schlager-klubb som heter Hipp. Där dansade vi hela natten och avslutade kvällen med skönsång på en korvkiorre. (Kolla upp "Ann-Christin" med Hasse Andersson på Spotify så får ni höra ett smakprov)


Söndagen spenderades i soffan framför först Vasaloppet, sedan 5-milen. Jag hade laddat ner en Vasa-app till min telefon så vi hade stenkoll på allas tider, snitthastighet mm. Runt 16:30 såg vi Tommy gå i mål på SVTPlay och lämnade därmed Malmö för denna gång.




(Status på Tommys Audi i Göteborg: i toppskick.)

Malmö

Min polare Timbuktu berättar mer om vad jag gör imorn:

http://www.youtube.com/watch?v=3_G6_ahiC74

På ålderns höst

Den 1 mars 2011 hände det. Rynkan kom. Vaknade efter en skitnatt och fick en smärre chock när jag kollade mig i spegeln. Mellan ögonen satt jordens rynka! Eller snarare fåra. Eller nej, Grand Canyon är en mer passande beskrivning.. Började genast liksom dra och släta ut pannan, i ett desperat försök att återställa skadan.
Som tur var återtog pannan sin vanliga look efter någon timme (och ca 1000 släta-ut-rynkan-rörelser).. Pjuuh.


RSS 2.0