OS

Det allra bästa med OS är att det liksom känns helt okej att bara ligga inne och kolla på TV hela dagarna. Sen när vädret är kasst så blir detta slappande extra passande. Jag hoppas mest på handbollsherrarna denna gång, håller en speciell tumme för att Kim Andersson sparar sin coola musketör-mustasch. Nästa vecka är det dags för Fashion week i Köpenhamn! Innan dess väntar 3 dagars jobb och en helg med poolfest i Nyköping! Avslutar med en passande bild på två heta badpojkar..


23/7

Ligger i soffan och är helt sjukt trött efter min första arbetsdag efter semestern. Spenderade förra veckan hemma i Nyköping, träffade kompisar, hängde med familjen, fick massage, festade i hamnen, gick på 75-års kalas mm. Har försökt blir bättre på att ta kort och dokumentera saker jag gör, från förra veckan lyckades jag dessvärre bara ta ett kort. Dock på en urtjusig tjej.


Optikern

Idag var jag hos optikern för min synundersökning. Det visade sig att jag är översynt, har brytningsfel och +2,5 på vänster och +1,25 på höger. Så nu är jag inte längre orolig över att jag kommer få tefats-ögon i mina nya brillor utan tefats-ÖGA.

Fan så hett.


Ternheim/Horn

Igår var det så dags för sista konserten denna helg, Anna Ternheim och Melissa Horn. Ternheim var helt ok, dock tycker jag att hennes musik gör sig bättre på en mindre, mer intim scen. Melissa Horn däremot var en positiv överraskning! Tycker tom att hon låter bättre live än på skiva. Mer kraftfull röst liksom, och med ett jättebra kompband som lyfte hennes annars ganska avskalade musik. Bra helg!


Kent❤

Okej, nu är det såhär. Kent är tamigtusan sjukt, jäkla bra! Det finns inte så mycket mer att säga om konserten i lördags än att det var magiskt! Helt. Fantastiskt. 5+


Winnerbäck

Men kan man ha mer tur?! Igår var det Winnerbäck-dags och Göteborg bjöd på hällregn hela dagen. Det verkligen forsade ner från himlen! Dock fick vi ett mirakulöst uppehåll när det var dags för Lasse att spela. Konserten var bra, lite mer elgitarr och mindre fiol denna gången. Efter konserten blev det en öl på Ritz och en på Avalon innan det var time att gå hem. Ikväll satsar vi på en helkväll med Kent-konsert och nattklubb!


Semesterfaser

Hittade en bra text om semester på Claras blogg, Underbaraclaras.com, som handlar om de olika faserna av semestern.

 

"Semestern har sina olika faser. Först längtar jag som en galning efter den. Sedan kommer semestern och då blir jag helt euforisk! Men bara någon dag senare börjar det krypa i kroppen. Vad ska jag nu hitta på av all ledig tid? Det känns som att jag ligger efter. Jag försöker jäkta ikapp semestern genom att hetsvila och panik-slappa av. Vad skönt det är att jobba ändå..det här med semester är så kravfyllt…jag längtar redan till augusti. Sedan kommer fasen när jag börjar varva ner och känna efter hur trött jag egentligen är. Då blir jag himla sur istället. Vad fasen, varför är jag så trött? Jag har ju semester! Jag borde vara pigg. Fy vilken tråkig semester det här kommer att vara och om jag ska känna mig så här trött. Och hur ska jag någonsin orka börja jobba igen? Förresten har jag världens tråkigaste jobb. Jag kanske borde söka mig ett annat? Fast jag vill ju helst bara vara pensionär och ledig för alltid…njuta som jag gör nu…

Och där någonstans börjar den riktiga semester, när mitt sinne stabiliserats och jag förmår att njuta av tiden. Denna period ska helst räcka i fyra veckor. Gärna sex. Den tiden behövs för att jag ska hinna bada mig skrumpen, sola mig brun och vila hjärnan alldeles seg och understimulerad. Så att jag en plötsligt en dag blir pirrig ända ner i tårna av tanken på en stickad kofta, fina kängor och en sprillans ny kalender. Tänk, kanske ska jag färga håret? Bli en bättre och mer organiserad människa? En sådan som kommer i tid till alla möten och aldrig glömmer bort att ringa ett samtal. Och då! Då när höstpeppen kommer, då är det dags att börja jobba igen. Då är jag redo. Jag unnar verkligen alla en sådan semester. Inte minst jag själv."

 

Själv är jag i "tröttfasen", skulle kunna ligga i sängen hela dagarna om det gick för sig. Men idag kommer PoLisa, Jörgen, Frida, Nicklas, Niklas, Linus och Malin för en helhelg i Gbg så det där med att vila får jag tillfälligt skjuta upp!


Glasögon

Tänker mig dem här.. Min enda skräck är att få tefats-ögon då mitt synfel liksom förstorar ögonen gånger 100..


Brillmask

Japp, på måndag smäller det. Jag ska till optikern på synundersökning. Vill ju helst operera ögonen, men det kostar så jäkla mycket. Så innan jag blir rik får jag göra det näst bästa.. Dags att bli med glasögon. En brillmask. En glasögon-orm. Puh.


Sommarväder?

Vad tusan har jag gjort vädergudarna för ont? Jag har semester för böveln!


Gatufesten


En fredag i Sundsvall

Åh, så bra jag har det på min semester! Igår började jag och Anton dagen med att sola några timmar i hamnen. Efter det blev det en snabb runda på stan för att köpa nya skor. Mina gamla tålde tydligen inte resan från söder till norr och sprack längs med hela sulan.. Med nya skor på fötterna och en kasse vin i handen begav jag mig på kvällen hem till Annies föräldrar som lånat ut huset över helgen. Efter en supersmarrig grillmiddag drog vi ner på stan och hängde resten av kvällen på Oscar. För att sammanfatta: en toppenbra dag! Ikväll blir det favorit i repris med grillat och häng med Annie och co, sen Gatufestpremiär!


Semester!!

Alltså, jag har semester! Så. Jäkla. Skönt.
 
I morgon åker jag norr ut till Sundsvall för att träffa Anton, hänga med Annie och kolla in gatufesten. Ska bli grymt!
Nästa vecka kommer ett stort gäng från Nypan för att joina mig och Emma på årets konserthelg.
Alltså det här med semester, me like!

RSS 2.0