SSAB

Fick ett samtal i morse från någon tjej på bruket. Hon sa att de ville ha tillbaka mig och undrade om jag kunde komma och jobba över sommaren. Nämen! Tackade vänligt med bestämt nej. Måste faktiskt erkänna att det tog emot lite.. Kommer, konstigt nog, sakna koksen lite. Har ju ändå varit där och slitit häck i 4 år.. Får sticka förbi med fika nästa gång jag är hemma. Och kanske provåka mina gamla vagnar lite..
Känns lite skumt att inte behöva jobba på bruket, i värmen och med allt damm. Utan på Åhléns, i MACdisken, all dolled up. Omväxling förnöjer.

Nu ska jag sticka iväg till Friskis och köra ett gympapass innan jobbet. Kl 11 på förmiddagen är jag garanterat enda tjejen under 65. Peace.

Omkörd

Min lilla lillebror tog körkort idag. Grattis, grattis önskar Linnea, kollektivtrafikens lojala vän.

Hulliganer!

Låg i godan ro efter träningen i soffan och kollade på snygga snickaren i Äntligen Hemma. BANG!! En snöboll rakt på mitt fönster! Mäh. Lyckligtvis kollade jag på något så ofarligt som ett inredningsprogram. Hade det däremot varit något otäckt, typ Efterlyst, på TV hade yours truly dött på fläcken. Knall och fall. Dödad av ljudet av en snöboll.

Har förresten lyckats tappa bort en partyklänning. Har ingen aning om hur eller var den kan vara. Tänk om det är Robert som har snott den??

Tristess

Är en sådan där tråkig dag. En typisk röd dag där det bara känns som att man går och väntar på något. På att något ska hända. Ute är det skitväder med massa snö och kallt. Inte läge för en promenad. Friskis har stängt så det tjänar inget till att åka dit. På TV visar de någon gammal Star wars-film och massor av Pimp my ride-avsnitt. Och boken som jag börjat läsa är väldans seg..
Aaaah, skönt att få gnälla av sig lite.

Malmötripp

Började som vanligt, som alla mina resor verkar göra. Med gnälliga ungar på tåget. Jag undrar om jag har gjort något? Om jag blir straffad för något? Vad jag än har ställt till med så verkar straffet vara inga mer tågresor i lugn och ro. Väl framme i Malmö, 40 min för sent pga tågmöte och sega pendeltåg framför mitt, mötte Emma och Tommy upp mig på stationen. Tommy flydde sedan, smart nog, fältet och spenderade natten hos sina päron. Jag och Emma ses tyvärr inte alltför ofta och har därför en tendens att bli urspårat flamsiga och bara sitta och prata gamla minnen och garva åt Italien-eskapader.
Planen för fredagen var att ta en lugn utgång så vi var fräsha på Kentkonserten dagen efter. Bra plan. En bag-in-box senare rumlade vi ut till en klubb för att dansa. Till våran stora förvåning, och bag-in-box-glädje, spelade Nordman på stället! Måste säga att den där Nordman ser ut som något tagen ur en mardröm. Som en otäck, psyko-kåkfarare. Jag och Emma stod med skräckblandad förtjusning och väntade på att schlagerlåten skulle spelas. När vi efter typ 5 låtar inte hört en enda vi kände igen drog vi hem. Med en liten omväg förbi Donken.

Lördag. Bakis as hell. Kämpade oss ut till Bolaget vid 3. Eftersom det trots allt var Påskafton försökte vi slänga ihop lite god mat. Mission impossible. Försår inte hur det kan smaka så bra när mamma gör det? Eller hemma hos moster? En potatis, ett ägg, lite rödbetssallad och en knäckemacka senare gav jag upp tanken på en smarrig påskmiddag.
Efter att ha gjort oss i ordning och motvilligt klämt varsinn cider körde Tommy oss till Kentkonserten. Vilken grej! Älskade varenda sekund.. (Okej, med undantag från de gånger ett apjobbigt hånglande par vinglade in i mig)
En fråga. När blev Jocke Berg så sexig?! Till och med iklädd en enkel svart t-shirt och glittriga(!) jeans var han hunken själv. Han har härmed placerat sig på listan över framtida makar tillsammans med Håkan Hellström, Zlatan och Timo Räisänen. (Alla tre har för övrigt, utan min tillåtelse, skaffat barn med andra kvinnor. Vaffan!)
Efter Kent tog vi bussen hem och drack lite vin. En dryg timme senare stack vi ut för att dansa schlager. Så jäkla kul kväll! Inspirerade av mötet med Nordman kvällen innan fick vi till och med önska hans låt.

Idag, söndag, har jag sett de två turistattaktioner som alla Malmöbesökare måste se. Turning torso och Zlatans rosa hus.

Behöver jag tillägga att jag inte bara hade en, utan 3, trötta och griniga ungar bredvid mig på tåget hem? Nä, tänkte väl det.

Upp och nervända världen

Men vaffan! Det toksnöar ute! Tur att jag flyr söderut över helgen. Påsken ska firas i Malmö med Emma, Kentkonsert och massa skoj!
Får se hur tågresan blir. Men min vanliga tur får jag väl någon kolikunge bredvid mig.. Och fatta vad många som kommer att prata skånska, på väg till Malmö! Shit.

Hade förresten mitt första Singstarmaraton i onsdags. Spontanfirade mitt nya jobb med Tessan från MUS och hennes rumskompis Sofia. De är helt sålda på Singstar, har mickstativ och hela kittet.. Vi körde 90-talsmedley, Spice Girls, ömma kärleksballader, you name it! Har dock ont i halsen idag efter all sång. Undrar vad min stackars gamla sångpedagog skulle säga om den sångtekniken? IG-varning..


Då var det klart!

Jag har ett nytt jobb!

Men guuuu..

Shit Majbritt vilken jäkla dag! Har jobbat 10-19 på MAC och kastades direkt in i hetluften när jag helt plötsligt får syn på min chef från MUS som ska köpa gloss. Tänkte för en nanosekund slänga mig ner bakom disken och försöka gömma mig. Kom sen på bättre tankar då det hade varit extremt mycket pinigare att liksom "Men heeeeej Cath, är duuu hääär? Nä, såg dig inte aaaaalls.." nere ifrån golvet.
Saken är såhär. I morgon får jag reda på om jag fått jobbet på MAC eller inte, så jag tänkte därför vara taktisk och vänta med att meddela MUS ett eventuellt hej-då tills dess. Sa en liten vit lögn till MUSbossen, att jag va på MAC och provjobbade, och när hon frågade om det va första gången försökte jag lite undvikande med ett "mjaaaae, andra typ.."

Efter den lilla incidenten flöt dagen på ganska bra. Tog en mumsig sushi-lunch och njöt en stund av solen. Men sen hände det! Da-da-da-daaaaa! (Tänk dramatisk filmmusik)
Jag har idag sminkat min första halvalkoliserade, 75åriga smygtransa. Sten hette han. Och hade tydligen haft en jobbig natt på hotell. Och ursäktade sig ett antal gånger med att han var lite smådragen. Sten förklarade att han på senare dagar börjat känna sig lite mer kvinnlig. Inget fel med det, tyckte jag och applicerade lite mer rosaglittrig ögonskugga på karln.


Minst sagt förbannad

Så här ser det ut i Götet idag.



En bild säger mer än tusen ord..

Harig

Hade tänkt glida ner i soffan och se någon utav söndagsfilmerna som går. Men icke! Filmgenren denna söndag är tydligen inte-våga-titta-ensam. Någon otäck thriller/skräck på 3:an som jag redan genomlidit i Carlssons sällskap och Wallander på 4:an. Ja, Wallander. Och nej, jag törs inte se den. Vågar knappt titta på Efterlyst ju.

Robert?

Nyss ringde den tredje personen på kort tid och bad om att få prata med Robert. Vem är denna Robert? Har jag missat nåt? Bor han här och bara kommer fram när jag sover eller är på jobbet?

Kollar under sängen. Roooobeert..?

Påskägg

I år vill jag inte ha något påskgodis i mitt ägg. Går inte riktigt hand i hand med VV. Kan däremot tänka mig det här:

Ett stycke iPod med det coola, rosa skalet.
En nytapetserad lägenhet.
En tågbiljett Gbg-Hufvudstaden tur och retur.
Ett par nya Vagabondklackisar

Ska gå och posta min önskelista till Påskharen..


Tvättoman

Bröt mina två raka, vita helger igår. Firade nästan tre veckors icke-alkohol-intag med fest hos Annie med det gamla vanliga gänget. Kvällens miss var dock att typ bara jag fattade att Melodifestivalen är askul och trots många snällasnällasnälla och mina bästa hundögon förblev TVn avstängd. Hade en helkväll på Hard Rock och Valand, nattamat på 11ans och slutligen taxi hem vid halv 6.
Idag, när man bara vill ligga och svulla chirre i soffan, är det såklart strålande sol ute och ypperligt promenadväder. Var tvungen att ta enda luckan i tvättstugan mellan 2 och 6 så jag skyller utebliven promenad på det..

Love u 2 baby

Världens bästa Nilsson ringde just under 747 och ropade Love you baby.. Och nu fick jag höra en till låt.. Underbart! Vad kan slå Jocke Berg med Lisa och Emmas skönsång i bakgrunden?

..du är värd att dö för..

iPod

Funderar på att köpa mig en iPod. Brorsan fick en i födelsedagspresent och den verkar vara alla tiders. Själv lever jag kvar lite i medeltiden och kör med cd-freestyle. Jo, jag vet. Men till och med min trogna cd börjar svika mig nu, efter snart 6 år, så det kanske är dags att köpa något nytt?
Sen är det ju bara frågan om jag klarar att ladda in låtar på podden. Nu är det bara att stoppa in en skiva i spelaren, och det kan, tro det eller ej, till och med jag..

Så här fint skal från bluebox ska jag iaf skaffa mig om iPod-drömmen blir verklighet.


Ball va?


Hemgång

Fröken C åker hem i morgon för att gå på Kentkonserten och hänga med Nypanbor. Börjar faktiskt kännas nu att det var ett tag sen jag var hemma. Saknar familjen och vännerna lite.. Har funderat på att åka hem i april och fira en kompis 25årsdag, men jag vet inte än. Annars håller jag mig till maj när det är kryssdags. Om jag inte längtar ihjäl mig innan dess såklart.

Götet visar sig från sin allra sämsta sida idag, 4 grader varmt, snålblåst och regn. Planen är att strosa lite i secondhandaffärer och fika med Emma innan hon sticker hem i morgon. Och ikväll är det premiärträning efter förkylningen. Börjar lite lätt med ett danspass med Annie..

Ni håller fortfarande tummarna va?

Åäö!

Mitt lilla tangentbordsproblem är löst! Kan inte påstå att jag fixade det, men fixat är det i alla fall.

Skulle för övrigt uppskatta om alla kan hålla tummarna för att jag får jobbet jag sökt. Vill ha, vill ha!

Men vaffaaaan!

Har pa nat satt lyckats trycka pa nagon knapp pa min dator sa alla bokstaver med prickar over ar sparlost borta! Och fragetecknet sitter inte alls pa sin ratta plats! Men hjaaaalp..!

Livsfilosofi

Annie, som förövrigt är ickesingel numera, delade med sig av lite tänk som fick henne på bra singelhumör en tråkig regnsöndag som denna.

Var glad över att vara singel eftersom det alltid är pojkvännen/maken i filmer som mördar den lyckligt ovetande flickvännen/frugan.
Var glad över att vara singel på natten eftersom man slipper lyssna på killens snarkningar/stå ut med svettiga kramar.

Ska härmed uppskatta mitt singelliv med ostörda nätter och livhanken i behåll..

Bebislycka!

Tidigt i morse fick underbara Elin en liten pojke! Elliot heter hjärtat och är 52 cm lång och väger 3790 g.

1 down, 1 to go

Äntligen hemma i soffan efter en kväll på MUS. Tycker i vanliga fall om mitt jobb till tusen, men när man är sjuk och bara vill ligga hemma och se sunkig ut är det ingen dans på rosor att behöva stå och vara piffig och übertrevlig i butiken.

Såg förresten i tidningen att det vart 4-1 och inte 3-1 i hockeyn igår. Den där jäkla maskoten.. 

Hockeyfrilla

Fick besök av päronen + broder igår. De åkte ner på blixtvisit för att nyttja hockeybiljetterna vi fått i julklapp. Matchen i sig va urkass och Färjestad slog, till pappas glädje och Antons oglädje, Frölunda med 3-1. Själv blev jag distraherad av maskoten och missade såklart när allt viktigt hände.
Har för övrigt dragit på mig en härlig förkylning och känner inte alls för MUS hela helgen med gruppkurser och fan och hans moster.. Mitt humör blir inte det allra bästa när jag är sjuk, så de 8 stackars sminkokunniga i kväll får passa sig. Undrar om jag får kicken om jag gör en djursminkning á la McDonalds på någon? Bara för att jävlas liksom. Det är sååå våren -08.

Heartbroken

Läste just att Zlatan och Helena har fått sitt andra barn. När ska hon, eller mest han kanske, fatta att det är JAG som ska vara med honom?! Men det är okej Zlatan, jag kan ta tillbaka dig, även fast du har barn med en annan. Jag tar det, ok? Bra, då har vi löst det.

Tinnitus

Var på bio med Emma, Anette och Annie i veckan. Såg den med snygga killen från Lost. Just det. Det är SÅ vi väljer vilken film vi ska se. Vad heter den? Vetefan. Har vi hört nåt om den? Njä. Finns det hunkar med? Jovisst!
Och killen från Lost var hunken som fångade vår uppmärksamhet denna gång. Filmen var inte alls speciellt bra, snygga killen hade bara en liten roll och syntes knappt aldrig och volymen i biosalongen var öronbedövande. Halvvägs in i filmen, när jag fruktade att mina ögon skulle trilla av, var jag tvungen att sätta på mig hörlurarna till min MP3 i ett försök att stänga ute det värsta oväsendet. Tantvarning visst, men öronen sitter kvar.

Ska man behöva ta med sig öronproppar nästa gång man går på bio?

Invasion

Men shit, de är tamigfan överallt! På spårvagnen, på stan, på fiket, på gymmet.. Jag pratar såklart om alla jävla par. Det gulligullas och puttinuttas som aldrig förr.. Och våren som inte ens har kommit än. Kräk.

Åh Linda!

Min eviga favorit, Linda B, gick vidare i Melodifestivalen! Tycker alltid att hon ställer upp med bra låtar. Sjunger fortfarande glatt med i Alla flickor och Jag ljuger så bra på radion.. Har förresten en hemmakväll. En lördag. Jajamensan. Tänkte nu att när jag ska komma igång med VV så får det bli lite mer hemmamys, lite mindre uteröj. Än så länge funkar det bra. Råkade snegla på klockan. Damn. Tiden kryper liksom fram lite extra sakta när man har hemmamys en lördag. Konstigt.

Appropå M-festivalen så är jag nog lite kär i den där lilla Björnen. Pax för honom.

Snegla på klockan igen.

En kul grej hände på väg till Forum

Var och såg balettakademiens "En kul grej hände på väg till Forum" igår med Linn. Så jäkla bra! Har inte skrattat så mycket på länge.. I början, innan man bekantade sig med de olika karaktärerna, tyckte både jag och Linn att det fanns vissa tendenser till överspel. Kom osökt att tänka på en gammal estet, vi kan kalla henne Fröken Kniv (hint, hint..)
Men annars var det alla tiders! De var tokduktiga på allt, sång och dans och 2,5 timmar på aulastol bara flög förbi.

En inte så kul grej hände på jobbet idag. Något smarthuvud hade lyckats dubbelboka kurser så vi hade häcken full hela eftermiddagen. Fick stå och sminka hela dagen och hade inte tid med varken lunch eller kissepaus. Tur då att Linns snälla pappa bjöd mig på hotellfrulle på Radison i morse..


RSS 2.0